Grød a la squashkage

Opskriften på grød a la squashkage indeholder reklamelinks markeret med *

Grød a la squashkage

Bare tanken om, at spise en skål grød a la squashkage til morgenmad, fik mig næsten til at savle, da jeg i sin tid fik idéen… For hvis der er noget, jeg virkelig godt kan lide at spise til morgenmad, så er det grød, som smager af kage.

Kage til morgenmad

For mig er det perfekt at starte dagen med en portion morgenmad, som smager sødt og syndigt, men som faktisk er super sund og dejligt mættende. Disse kriterier opfylder denne grød til punkt og prikke, og så smager den bare hamrende godt. Grøden minder i høj grad smagsmæssigt om en squashkage min mormor altid bagte, da jeg var barn, så den er lidt ekstra hyggelig at spise, fordi den aktiverer en række af minder om gode stunder hos mine bedsteforældre.

Grøden er (efter min mening), ligesom en god squashkage bør være: let krydret, blød og toppet med den dejligste milde ostecreme. Grøden er smagt til, som jeg godt kan lide den, men du kan med fordel skrue op og ned for krydderierne, så grøden passer til dine egne præferencer!

Er du også vild med kage til morgenmad? Prøv f.eks. også min cheesecakechiagrød, min gulerodskagegrød eller min bagte version af squashkagegrød.

Find opskriften på grød a la squashkage her:

5 fra 2 stemmer
Grød a la squashkage
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
15 min
 
Ingredienser
Grød
  • 1 dl grovvalsede gryn (eller en müsli/grødblanding)
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • en smule salt
  • 50 g revet squash
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk kokossukker* (kan erstattes af rørsukker eller alm. sukker)
  • 1 tsk citronsaft
  • 10 g grofthakkede valnødder*
  • Evt. to finthakkede dadler
Ostecreme
  • 1 spsk flødeost (philadelphia)
  • 1 tsk kokossukker* (kan erstattes af alm. sukker)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 spsk minimælk
  • Evt et LILLE drys vaniljepulver
Sådan gør du
  1. I en gryde blandes alle ingredienser til og med dadler. Sæt den til at koge på høj varme, og skru ned på laveste varme, når den koger, og rør godt rundt løbende.
  2. Imens grøden laves koger laves ostecremen ved at blande flødeost, kokossukker, citronsaft, minimælk og vaniljepulver grundigt. Den skal røres HELT lind så den er helt uden klumper af flødeosten

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

Skriv et svar

Close Menu