Gulerodskagegrød

Denne grød smager af kage. Og som overskriften indikerer: gulerodskage. Behøver du i virkeligheden at vide mere, inden du stormer i køkkenet? Jeg ville personligt ikke have brug for mere information.

Ps. hvis du godt kan lide at gå all in, ligesom jeg, kan du opgrade grøden ved at toppe den med den lækreste ostecreme, der kan findes her

Opskriften på gulerodskagegrød kan findes her:

5 fra 1 stemme
Gulerodskagegrød
Forb. tid
7 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
15 min
 


Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
  • 1x1 cm ingefær
  • 50 g revet gulerod (én lille)
  • 1 dl müsli (kan erstattes af 1 dl grovvalsede havregryn og gerne lidt stykker af dadler eller rosiner)
  • 1 dl mandelmælk
  • 1 dl vand
  • 1 nip salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1/4 tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • Evt. lidt kokossukker (smag til og se, hvor sød du vil have grøden!)
Topping
  • 1 spsk mandelsmør (kan fint erstattes af peanutbutter)
  • En lille håndfuld saltede mandler (link til glimrende opskrift). Alternativt brug ristede mandler
  • En sjat mælk
Sådan gør du
  1. Ingefær og gulerod rives groft på et rivejern og kommes i en gryde sammen med de resterende ingredienser til grøden

  2. Grøden koges op med hyppig omrøring og toppes med mandelsmør, mandler og en sjat mælk

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 10 kommentarer

  1. Hej! Jeg er (efter meget inspiration fra dit univers) begyndt at spise grød til morgenmad. Dog i mikroovnen, så det går stærkt og jeg ikke stå over gryden og røre. Derfor tænker jeg nu om den her lækre gulerodskagegrød mon også kan laves i mikroen?

    1. Hej Anja,

      Hvor er det bare dejligt at høre, at du er blevet inspireret til at spise grød! 🙂
      Det har jeg faktisk ikke prøvet. Jeg laver altid min grød i gryde med grovvalsede gryn, da det giver grøden mere struktur, men hvis det skal gå stærkt, kan jeg sagtens forestille mig, at den fint kan laves i mikrobølgeovn også (dog med finvalsede havregryn, trods man går lidt på kompromis med grødens konsistens). Alle ingredienserne til grøden skal bare kommes i skålen fra starten, og så må du huske at røre løbende (som jeg går ud fra, at du plejer!). God fornøjelse! Og lad mig endelig høre, hvordan det går!

      Knus Anna

  2. Det er vist på rette tid at jeg giver mit besyv med, eftersom jeg snart i en måneds tid har fulgt din blog/ nær-studeret dine opskrifter OG fulgt dig på Instagram..
    (Ahem)

    KÆRE GRØDGRIS
    Jeg har altid været fan af the good old klassiske havregrød med smørklat og sukker. I de sidste par år har jeg dog “udvidet” den med (også snart en klasikker) revet æble, kanel og mandler. Måske en skiveskåret banan. Men så har min kreativitet heller ikke været længere. Men SÅ FANDT JEG DIG. Jeg vil hudærligt indrømme, at jeg nok på daglig basis har været inde på din side for at blive inspireret til næste dags morgenmad. (Eller hvertfald fået ideer til hvad jeg har kunnet toppe min morgengrød med.) I dag gik jeg all in på din gulerodskagegrød – med et par småjusteringer, da jeg hverken havde mandelmælk eller mandelsmør og det blev halvt-halvt finvalsede havregryn og 5-grynsblanding fra Kornkammeret (som jeg er blevet kæmpe fan af efter inspiration fra din egen hjemmelavede blanding). – Dét er fandeme godt tænkt! Er lidt i tvivl om jeg var fan af smagen af ingefær i min “gulerodskage”, men det må justeres næste gang. ;D

    ANYWAYS. Jeg er tosset med din kreative tankegang og at du tør eksperimentere så meget med smage, tilbehør og div. konsistenser. Jeg har store intentioner om at jeg skal igennem et par stykker mere af dine opskrifter! (Jeg venter iøvrigt spændt på den dér bolleopskrift du havde ild i forleden, som lige skulle justeres til. No pressure. Just saying.) ;D
    Keep up the good work! Så læner vi andre os tilbage i sofaen med en kop varmt-et-eller-andet og suger inspirationerne til os. 😀

    Kærligste hilsner fra Anne – madentusiast, IVRIG følger og grødfan

    1. Hej Anne,

      Sikke dog en fantastisk dejlig besked! Tusind tak fordi du gav dig tid til at nedskrive dine tanker om mit univers! Det er simpelthen så dejligt, og det sætter jeg meget pris på. Tak fordi du følger med.

      Mht. bolleopskriften, så skal jeg nok liiiige få den testet en sidste gang, skrevet færdig og publiceret (snart!), men indtil da kan du jo altid bruge min opskrift på koldhævede boller, som også er et kæmpe hit!

      Mvh Anna

  3. Det er vist på rette tid at jeg giver mit besyv med, eftersom jeg snart i en måneds tid har fulgt din blog/ nær-studeret dine opskrifter OG fulgt dig på Instagram..
    (Ahem)

    KÆRE GRØDGRIS
    Jeg har altid været fan af the good old klassiske havregrød med smørklat og sukker. I de sidste par år har jeg dog “udvidet” den med (også snart en klasikker) revet æble, kanel og mandler. Måske en skiveskåret banan. Men så har min kreativitet heller ikke været længere. Men SÅ FANDT JEG DIG. Jeg vil hudærligt indrømme, at jeg nok på daglig basis har været inde på din side for at blive inspireret til næste dags morgenmad. (Eller hvertfald fået ideer til hvad jeg har kunnet toppe min morgengrød med.) I dag gik jeg all in på din gulerodskagegrød – med et par småjusteringer, da jeg hverken havde mandelmælk eller mandelsmør og det blev halvt-halvt finvalsede havregryn og 5-grynsblanding fra Kornkammeret (som jeg er blevet kæmpe fan af efter inspiration fra din egen hjemmelavede blanding). – Dét er fandeme godt tænkt! Er lidt i tvivl om jeg var fan af smagen af ingefær i min “gulerodskage”, men det må justeres næste gang. ;D

    ANYWAYS. Jeg er tosset med din kreative tankegang og at du tør eksperimentere så meget med smage, tilbehør og div. konsistenser. Jeg har store intentioner om at jeg skal igennem et par stykker mere af dine opskrifter! (Jeg venter iøvrigt spændt på den dér bolleopskrift du havde ild i forleden, som lige skulle justeres til. No pressure. Just saying.) ;D
    Keep up the good work! Imens læner vi andre os tilbage i sofaen med en kop varm-et-eller-andet og suger inspirationerne til os. 😀

    Kærligste hilsner fra Anne – Madentusiast, IVRIG følger og grødfan

    PS. Beklager hvis du har fået kommentaren 2 gange! Computer-crash-down..

Skriv et svar

Close Menu