Drømmekagegrød – drømmekage til morgenmad!

Opskriften på drømmekagegrød indeholder reklamelinks markeret med *

Drømmekagegrød - drømmekage til morgenmad!

Drømmekagegrød er en af mine bedste idéer til dato, hvis jeg selv skal sige det. Basen er egentlig bare en konventionel havregrød tilsat vanilje, chiafrø og banan, mens kokostoppingen er den sande vinder her, som virkelig løfter havregrøden til nye højder.

Drømmekage til morgenmad

Jeg har igennem hele min barndom været helt tosset med drømmekage, og jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har bagt (og spist) den klassiske kage i løbet af min folkeskoletid. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg slet ikke vil kunne styre det, hvis jeg bager en hel bradepande med drømmekage, hver gang lysten byder sig. Istedet har jeg transformeret kagen til en grødopskrift, så jeg kan få en følelse af at spise drømmekage hver morgen. Og lad mig bare sige det, som det er: den er klart et forsøg værd.

Er du glad for morgenmad som giver dig en dessert-feeling? Prøv også grød med karamelliserede bananer!

Find opskriften på drømmekagegrød her:

4.84 fra 6 stemmer
Drømmekagegrød
Forb. tid
12 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 2 personer
Ingredienser
Grød
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 tsk chiafrø*
  • Et nip vaniljesukker
  • Et nip salt
  • Evt. 1/2-1 moden banan
Drømmekagetopping
  • 20 g smør
  • 20 g mælk (alm. eller kokosmælk)
  • 20 g kokosmel*
  • 20 g kokossukker*
Sådan gør du
  1. Alle ingredienserne til grøden kommes i en gryde og koges op på middel varme. Rør rundt løbende.

  2. Imens grøden laves, smeltes smøren til drømmekagetoppingen i en anden gryde.

  3. Når smøren er smeltet tilsættes de resterende ingredienser, og der røres rundt indtil konsistensen er som toppingen på en drømmekage.

  4. Når grøden er kogt færdig kommes toppingen ovenpå, og grøden spises!

    Det kan være en god idé at tilføje noget frisk syrligt frugt som modspil til den søde grød. 

Opskriftsnoter

Man kan aldrig få for meget drømmekagetopping vel? Dobbel opskriften på toppingen op, hvis samvittigheden tillader det 😉

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

22
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Katrine
Gæst
Katrine

Kan man bruge almindelig sukker istedet for kokossukker?

Camilla
Gæst
Camilla

Super lækkert opskrift! Bestemt ikke sidste gang jeg laver den 🙂

Anonym
Gæst
Anonym

MEGA lækker som i verdens bedste kagegrød! TAK?

Maria
Gæst
Maria

Kan man lave topping dagen før?

Janice Vester
Gæst
Janice Vester

Lyder som en spændende opskrift 🙂 Hvordan tilsættes banan, hvis man vælger den til?

Rikke
Gæst
Rikke

Uhh smagte bare godt, skal helt sikkert laves igen ??

Tine
Gæst

Det smager himmelsk! Rigtig fredags-morgenmad, så har weekenden i hvert fald fået gode ben at gå på 😀

Jeg kom til at tænke på drømmekage opskriften i Lækkerier #10, hvor der også er lidt five-spice i toppingen foruden bananen i dejen.. Så det var jeg lige nødt til at tilføje. 🙂
Det er ikke sidste gang den laves 😛

Dorte
Gæst
Dorte

Mums mums mums siger jeg bare.
Lavede grøden igår…Ringede til min søster efter fjerde mundfuld og roste grøden til skyerne.
Hold op hvor er den lækker. Jeg lavede dobbelt op på topping…

Luk menu