Drømmekagegrød – drømmekage til morgenmad!

Drømmekagegrød er en af mine bedste idéer til dato, hvis jeg selv skal sige det. Basen er egentlig bare en konventionel havregrød tilsat vanilje, chiafrø og banan, mens kokostoppingen er den sande vinder her, som virkelig løfter havregrøden til nye højder.

Jeg har igennem hele min barndom været helt tosset med drømmekage, og jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange jeg har bagt (og spist) den klassiske kage i løbet af min folkeskoletid. Jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg slet ikke vil kunne styre det, hvis jeg bager en hel bradepande med drømmekage, hver gang lysten byder sig. Istedet har jeg transformeret kagen til en grødopskrift, så jeg kan få en følelse af at spise drømmekage hver morgen. Og lad mig bare sige det, som det er: den er klart et forsøg værd.

Er du glad for morgenmad som giver dig en dessert-feeling? Prøv også grød med karamelliserede bananer!

Find opskriften på drømmekagegrød her:

5 fra 2 stemmer
Drømmekagegrød
Forb. tid
12 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 2 personer
Ingredienser
Grød
  • 2 dl grovvalsede havregryn
  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 2 tsk chiafrø
  • Et nip vaniljesukker
  • Et nip salt
  • Evt. 1/2-1 moden banan
Drømmekagetopping
  • 20 g smør
  • 20 g mælk (alm. eller kokosmælk)
  • 20 g kokosmel
  • 20 g kokossukker
Sådan gør du
  1. Alle ingredienserne til grøden kommes i en gryde og koges op på middel varme. Rør rundt løbende.

  2. Imens grøden laves, smeltes smøren til drømmekagetoppingen i en anden gryde.

  3. Når smøren er smeltet tilsættes de resterende ingredienser, og der røres rundt indtil konsistensen er som toppingen på en drømmekage.

  4. Når grøden er kogt færdig kommes toppingen ovenpå, og grøden spises!

Opskriftsnoter

Man kan aldrig få for meget drømmekagetopping vel? Dobbel opskriften på toppingen op, hvis samvittigheden tillader det 😉

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 14 kommentarer

  1. Kan man bruge almindelig sukker istedet for kokossukker?

    1. Hej Katrine,

      Som erstatning til kokossukker vil jeg klart anbefale brun farin. Hvis du ikke har det, kan alm. sukker helt klart også bruges! 🙂

      Knus Anna

  2. Super lækkert opskrift! Bestemt ikke sidste gang jeg laver den 🙂

    1. Hej Camilla,

      Det er jeg bare så glad for at høre. Jeg er også ret tosset med den. Rigtig god aften!

      Knus Anna

  3. MEGA lækker som i verdens bedste kagegrød! TAK?

    1. Hejsa!

      Ih hvor er det bare dejligt at høre, at du er glad for opskriften.

      Knus Anna

  4. Kan man lave topping dagen før?

    1. Hej Maria,
      Ja det kan du godt! 🙂
      Knus Anna

      1. Oki.. nåede jeg ikke
        Jeg vil lave grøden og topping i morgen til morgenmad på arbejde til mine kollegaer.. håber de kan lide det…😊

        1. Hej igen,
          Lyder spændende! Lad mig endelig høre, om de kan lide den! 🙂
          Knus Anna

          1. Det var et stort hit…. den smager mega godt….😋

          2. Hvor er det bare dejligt at høre! Jeg er også helt vild med den. Kage til morgenmad går man aldrig galt i byen med! 😉

Skriv et svar

Close Menu