Grød med karamelliserede bananer – min YNDLINGS!

Opskriften på grød med karamelliserede bananer indeholder reklamelinks markeret med *

Grød med karamelliserede bananer - min YNDLINGS!

Denne opskrift på grød med karamelliserede bananer har i flere år været (og er stadig) min yndlings grød… og det siger altså ikke så lidt for en som sådan ca. spiser grød 365 dage om året. Det er faktisk også den af mine grødopskrifter, som uden tvivl er blevet lavet flest gange af jer, og det er ikke uden grund. Den smager viiiirkelig bare godt. Som i virkelig godt.

Karamelliserede bananer på grød

Søde karamelliserede bananer og sprøde pekannødder er en af mine yndlings grød-toppings. Den cremede grød er helt fantastisk morgenmad, og har ofte fået mig op på morgener, hvor jeg faktisk helst bare gerne ville vende mig om og sove videre.

Det er faktisk ofte denne grød, jeg inviterer folk på, hvis de spiser grød hos mig for første gang. De skal de jo gerne blive bare lidt imponeret, når nu jeg har en blog med overvægt at opskrifter på netop grød.

Grød med karamelliserede bananer - min YNDLINGS!

Er du vild med karamel? Prøv f.eks. mine opskrifter på cremet karamel af kondenseret mælk eller sundere saltkaramel.

Find opskriften på grød med karamelliserede bananer her:

5 fra 4 stemmer
Grød med karamelliserede bananer
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 2
Ingredienser
Grøde
 • 1/2 dl perlebyg*
 • 2 dl havregryn
 • 2 dl mælk
 • 2 dl vand
 • Et nip salt
Karamelliserede bananer
 • 1,5 banan (gerne alm. gul, ikke meget moden eller umoden)
 • 20 g pekannødder
 • 1 spsk smør
 • 4 spsk kokossukker* (kan erstattes af brun farin eller alm. sukker)
 • 4 spsk zero topping salted caramel* (Alle slags sirup kan bruges, men denne fungerer virkelig godt)
 • Et nip kanel
Sådan gør du
 1. Aftenen før dækkes perlebyg med vand og sættes på køl natten over. Det giver et dejligt bid til grøden, men hvis du bare gerne vil lave den med det samme, så spring blot perlebyg over.

 2. Om morgenen hældes vandet fra, og perlebyg og de resterende ingredienser til grøden koges op (rør rundt løbende!)

 3. Imens grøden koger laves de karamelliserede bananer

 4. Start med at skær bananerne i skiver og hak pekannødder groft

 5. På en pande smeltes smør og kokossukker sammen.

 6. Når det er smeltet sammen til en små-tyk flydende masse tilsættes sirup og kanel.

 7. Lad massen boble et øjeblik og tilsæt derefter bananskiver og pekannødder, og lad det stege til bananerne har suget karamellen, og vend dem så. Kan evt. vendes et par gange, så alt karamellen siver ind!


 8. Når bananerne er blevet lækre og helt karamelliserede kommes de på grøden. Hvis der er "sirup" tilbage på panden, kan den med fordel hældes med!

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 10 kommentarer

 1. Hold da op hvor er denne opskrift lækker!! Jeg lavede bananerne her til aften som en dessert og det var såååå lækkert! Helt klart ikke sidste gange jeg laver dette har du prøvet at lave bananerne i mikroovnen? God aften til dig og glæder mig til flere lækre opskrifter

  1. Hej Charlotte!

   Ej hvor lyder det bare for lækkert. Den dessert sidder jeg da helt og bliver lidt misundelig på! 🙂
   Jeg har desværre ikke prøvet at lave de karamelliserede bananer i mikrobølgeovnen, men har i stedet bagt bananer i den, og det fungerer super godt. De karamelliserede bananer vil formentlig ikke blive lige så karamelliserede med den metode, men tror helt sikkert stadig de vil blive lækre. Hvis du prøver, må du meget gerne vende tilbage med, hvordan det fungerer! 🙂
   Rigtig god aften til dig også – og det er jeg bare så glad for!

   Knus Anna

 2. Hej Anna

  Da jeg ikke er så meget til banan (vildt underligt) kunne jeg godt tænke mig at prøve opskriften med en anden slags frugt. Er det noget du har prøvet eller har du et godt råd til hvilken?
  – ellers er det en super fin blog og jeg elsker dine mange ideer

  Mvh Lærke

  1. Hej Lærke!

   Haha, det skal du ikke være ked af. Jeg kan hverken lide lakrids eller cola, så jeg kender alt til ikke at kunne lide det, alle andre kan!
   Jeg har tidligere lavet opskriften med både nektariner og æbler (godt modne, så de ikke er for hårde). Bananens bløde konsistens ER mest ideel til formålet, men det andet er stadig super lækkert. Lad mig endelig høre, hvordan det går dig!
   Og tusind tak for de søde ord, og fordi du følger med! 🙂 🙂

   Knus Anna

 3. Wauh denne grød smager fantatastisk 😋
  Alle i familien var vilde med den. I går med banan og i dag med æbler fra haven. Grøden er mindst lige så god med æbler som med banan 😋 // Kirsten

  1. Hej Kirsten,
   Ih det er jeg bare så glad for at høre 🙂 Jeg har faktisk også lavet den med æbler før, SÅ lækkert! Tak for din søde besked.
   Knus Anna

 4. Hvor ser det godt ud😊
  Kan jeg bruge havregryn istedet for perlebyg…

  1. Hej Dorthe.
   Det kan du sagtens. Perlebyg giver lidt mere bid, men du kan sagtens bare bruge havregryn 🙂

   Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu