‘Den du ved nok’ kage i nye grød-klæder!

Jeg er helt overvældet over, hvor godt I har taget i mod drømmekagegrøden. Mange af jer har delt billeder af jeres kreationer, og jeg bliver bare lige glad hver gang. Tak for jer <3

Nå, nok sentimental snak for denne gang! Nu må vi hellere komme til det, som formentlig er grunden til, at du trykkede du ind på denne opskrift – GRØDEN.

Nyeste led i kage-grød-truppen (så at sige) er denne lækre grød a la ‘den du ved nok’ kage. Grøden er kogt med kakao, sødet med en halv moden banan og toppet med den skønneste kaffe/kokos-topping, som virkelig sætter prikken over i’et og biddrager til, at grøden rent faktisk giver en følelse af at spise kage til morgenmad.

Find opskriften på grød a la ‘den du ved nok’ her:

5 fra 1 stemme
'Den du ved nok' kage i grødversion!
Forb. tid
12 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
20 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
  • 1 dl grovvalsede gryn
  • 1 dl mælk
  • 1 dl vand
  • Et nip salt
  • Et nip vanilje
  • 1/2 moden banan
  • 1 spsk bagekakao
Kaffe/kokos topping
  • 10 g smør
  • 1 spsk kokossukker
  • 1,5 spsk kokosmel (alm. fra supermarkedet)
  • 1/2 tsk bagekakao
  • 1 spsk kaffe (færdig kaffe i væskeform, ikke pulver)
  • Et nip kanel
Sådan gør du
  1. Mos bananen i en gryde og kom de resterende ingredienser til grøden derned.
  2. Kog grøden på middel varme.

  3. Imens grøden koger (under hyppig omrøring), smeltes smøret på en pande.

  4. Når smøret er smeltet kommes de resterende topping-ingredienser ved, og der røres rundt, indtil konsistensen er som toppingen på en drømmekage/'den du ved nok' kage.

  5. Når grøden er kogt færdig kommes toppingen ovenpå, og så er grøden klar til at blive spist!

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet at lave en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Dette indlæg har 23 kommentarer

  1. Har du udregnet næringsindhold?

    1. Hej Nicole,

      Det har jeg ikke, nej. Jeg tæller ikke kalorier, men kan anbefale at taste opskriftens informationer ind i ‘Lifesum’, så kan du hurtigt regne det ud! 🙂

      Knus Anna

  2. Hold nu kæft den er god

    1. Hvor er det bare dejligt at høre, at du kan lide den Lotte! Jeg er også selv helt tosset med den! 🙂

      Knus Anna

  3. Ordenlig kalorie bombe men Nøj jeg må prøve den ????

    1. Hejsa! 🙂

      Dejligt du har lyst til at prøve grøden. Den smager også forrygende, og mætter dejligt.

      Knus Anna

  4. Nej nej nej, hvor er den LÆKKER! Første, men bestemt ikke sidste, gang jeg har lavet denne grød til morgenmad 🙂

    1. Hej Sidsel,

      Ej hvor er det bare for dejligt at høre! 😀 Tusind tak for din kommentar.

      Hav en skøn start på den nye uge!

      Knus Anna

  5. Hvad kan man erstatte bananen med.?
    Kan nemlig ikke tåle banan.

    1. Hejsa!

      Det handler simpelthen bare om, at du skal tilføje noget sødme. Dette kan være dadelpuré, sukker, sirup eller noget helt fjerde 🙂

      Hav en god aften,

      Knus Anna

  6. Hold nu op hvor er den god og nem og helt perfekt når man har en banan der er lidt for moden til at være topping! ?? jeg lavede en mælkefri version med rismælk og vegansk smør og det smager i hvert fald godt ?

    1. Hej Malou,

      Ih det har du bare så meget ret i. Reste-mad der transformeres til kage – det bliver jo næsten ikke bedre end dét! Spændende at høre, at en mælkefri version også fungerer super godt, det må jeg prøve en dag! 🙂

      Tak for din kommentar, og rigtig god aften!

      Knus Anna

  7. Kan bruge sukker i stedet for kokossukker?

    1. Hej!

      Det kan du sagtens.

      Knus Anna

  8. Hej – jeg spiser som regel min grød kold om morgenen, men hvordan tror du, at toppingen vil klare sig på kold grød?

    1. Hej Mette! Altså den vil ikke smelte på samme måde ned over grøden, men jeg har set folk har spist toppingen på kold grød, og det har jeg hørt godt om, så mon ikke du kan få det til at fungere 😀 Har ikke selv testet det, så kan desværre ikke give et mere konkret svar end dét!
      Knus Anna

  9. Jeg tog chancen og prøvede det i morges – det var fint nok, men det smager nok bedre varmt 😂😂

    1. Haha. Fint nok er naturligvis ikke, hvad man satser på! Du må prøve den varm! Den kan jeg i hvert fald garantere smager rigtig godt! 🙂
      Knus Anna

  10. Jeg er fan. Jeg laver dobbelt portion af topping 🙂

    1. Hej Trine,
      Hvor dejligt! Man kan sådan set heller ikke rigtig få for meget topping 😉
      Knus Anna

Skriv et svar

Close Menu