Saltede nødder

saltede nødder

Saltede nødder er ikke ligefrem en opfindelse, jeg har patent på. De er hamrende simple at lave, og nettet er propfyldt af fremgangsmåder. Hvorfor? Fordi saltede nødder smager hamrende godt. Alt de kræver er nødder, vand, salt og en dosis tålmodighed. Og ikke engang særlig meget af sidstnævnte. De passer egentlig mest af alt bare sig selv, og slutresultatet er sprødt, salt og ikke mindst virkelig lækkert. Saltede nødder er gode ovenpå grød, som snack, i salater og sidst i selskab med en alkoholfri mojito.

Saltede mandler, valnødder og cashewnødder

Her er mit bud på den salte snack. Godt nok er opskriften simpel, men jeg laver simpelthen saltede nødder for ofte til, at de ikke skulle have sit eget indlæg på bloggen.

Tidligere lavede jeg kun saltede mandler, men nu bruger jeg ofte bare de nødder, jeg lige har i køkkenskabet. Når nødderne har nogenlunde samme størrelse, fungerer det efter min erfaring glimrende, og det er en ret god måde at forlænge deres levetid på, så man slipper for harskne nødder.

saltede nødder

Vanedannende saltede nødder

Der er én ting, du skal vide, før du scroller ned til opskriften (hvis du altså stadig hænger i min talestrøm). Den ting er hvor afhængighedsskabende denne opskrift er. Det er den nemlig i høj grad. På den der: “jeg går lige ud i køkkenet og nupper en håndfuld mere” kinda way. Hvis du skal bruge dem til et arrangement eller lign., så lav en stor portion, eller lav dem på dagen. Laver du dem flere dage før kan jeg ikke garantere, at der er nogen tilbage. Der ville der i hvert fald ikke være herhjemme 😉

Så er du advaret.

Find opskriften på saltede nødder her:

5 fra 2 stemmer
Saltede nødder
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
50 min
 
Ret: Snack
Ingredienser
  • 300 g nødder (f.eks. mandler, valnødder og cashewnødder)
  • 4 dl kogende vand
  • 100 g groft salt
Sådan gør du
  1. Kom det kogende vand ned i en skål og opløs saltet.

  2. Når saltet er opløst lægges nødderne ned i vandet. Lad dem trække i 30 min.

  3. Opvarm ovnen til 180 grader alm. varme, og bag nødderne i 15-20 min indtil nødderne er gyldne. Vend i dem løbende, så de bliver bagt jævnt.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu