Alkoholfri mojito i to fantastiske versioner

virgin-mojito-alkoholfri-fantastisk-hindbaer

Okay okay… det kan godt være, at jeg i den sidste tid har proklameret at juice og iskaffe i forskellige varianter er mine yndlings sommerdrikke. Altså det var de også… lige indtil denne drink kom på banen. Det er en alkoholfri mojito (virgin mojito, om man vil) som bare smager fuldstændig vanvittigt godt. Virkelig godt! Og så er den fantastisk her på de ultra hotte dage, hvor man smelter væk sekundet man bevæger sig uden for skyggen.

Overspringshandlinger og kolde sommerdrinks

I dag tog min søde veninde Emma og jeg en break fra eksamenslæsningen, lavede lækre virgin mojitos og drak dem i solen med benene oppe #prioiriteter 😉

Det var seriøst lige (!!!) hvad jeg havde brug for. Denne lørdag kan godt kategoriseres som én stor overspringshandling, men det var simpelthen så dejligt at få en pause fra bøgerne. Nu føler jeg mig lidt mere motiveret til at klø på de sidste par dage, inden jeg skal til eksamen! Især fordi jeg stadig har rester af alle ingredienserne til alkoholfri mojito i mit køleskab. WIN!

virgin-mojito-alkoholfri-fantastisk-hindbaer

Alkoholfri mojito med hindbær

Som stated i overskriften nøjedes vi ikke kun med at lave én version af alkoholfri mojito. Vi endte også med at lave en hindbærversion inspireret af en mojito jeg drak i Storms Pakhus for et par uger siden. Det viste sig at være en riiimelig god idé, hvis jeg selv skal sige det. Begge versioner er lækre på hver deres måde, og Emma og jeg blev forøvrigt enige om, at begge versioner ville være fantastiske på et godt brunchbord. Netop derfor skulle opskriften naturligvis på bloggen!

I vil ikke gå glip af den her drik – trust me.

virgin-mojito-alkoholfri-fantastisk-hindbaer

Virgin mojito er den bedste mocktail

… Store ord, men jeg står ved dem. Drinken smager bare, som den skal, og man sidder ikke med en kedelig vandet drink som mangler rom. Det synes jeg egentlig er det vigtigste ved alkoholfrie drinks. De skal ikke smage, som om der mangler noget!

Der hersker ingen tvivl om, at de helt sikkert også smager fantastisk med en sjat rom i, men for at bevare eksamens-fatningen bare en smule, valgte vi at lave dem uden alkohol. Vi blev dog enige om, at det nok var meget godt givet ud at lave en velsmagende opskrift på mojitos uden, for så kan de drikkes dét oftere.

virgin-mojito-alkoholfri-fantastisk-hindbaer

 

Find opskriften på alkoholfrie mojitos her:

5 fra 1 stemme
virgin-mojito-alkoholfri-fantastisk-hindbaer
Mojito uden alkohol
Forb. tid
5 min
 


Ret: Drinks
Antal: 1 glas
Ingredienser
Mojito
  • 1/4 lime
  • 1 tsk rørsukker
  • 8-10 store blade mynte
  • Knust is
  • 1/2 dl faxe kondi free
  • 1 dl danskvand
  • For hindbær version: 1,5-2 tsk hindbærsirup (evt. lidt mere for en kraftigere hindbær-smag)
Hindbærsirup
  • 200 g frosne hindbær
  • 100 g rørsukker
  • 1 dl vand
Sådan gør du
Mojito
  1. Start med at klask mynten et par gange mellem dine hænder. Både Jamie Oliver og min veninde siger, at dette step er vigtigt. Don't skip it!

  2. Skær den kvarte lime i både og kom dem ned i glasset sammen med rørsukker og mynte

  3. Brug en morter/muddler til at støde i få store træk, så limesaften næsten opløser rørsukkeret og myntebladene frigiver smag til drinken.

  4. Kom knust is i glasset til det er 3/4 fyldt og hæld derefter faxe kondi free og danskvand i glasset

  5. Hvis du laver hindbær-versionen, skal du tilføje hindbærsiruppen nu

  6. Pynt drinken med en presset limebåd, en stilk mynte og evt. et sugerør

Hindbærsirup
  1. Kom hindbær, rørsukker og vand i en lille gryde og kog det i ca. 20 min under omrøring

  2. Si hindbærmosen fra og hæld siruppen i en flaske eller et glas. Tip: hindbærmosen kan bruges ovenpå boller eller grød

  3. Konsistensen tykner lidt, når den bliver kølet af. Lad den blive kold, inden du bruger den i dine mojitos

  4. Resten af siruppen kan opbevares i køleskabet indtil næste gang, du får lyst til drinks. Den er helt sikkert også god på pandekager o.lign.

Opskriftsnoter
  • Har du ikke en morter, kan du bruge enden af et piskeris
  • Har du ikke knust is, kan du knuse den vha. en kagerulle. Læg et viskestykke mellem isterningepose og kagerulle.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 6 kommentarer

  1. Hej Anna!

    Hvor længe holder hindbærsiruppen på køl? 🙂

    Kram

    1. Hej Line. Jeg tømte min på et par uger, og der havde den det stadig glimrende. Hvis hygiejnen er god og glasset skoldet, før siruppen hældes i, så skulle den gerne kunne holde sig længe 🙂 Ps. den er virkelig lækker ovenpå pandekager også, så den er hurtigt væk 😉
      Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu