Iskaffe – de bedste tips til sommerdrikken!

iskaffe - de bedste tips og tricks til sommerdrikken!

Hej alle sammen! Så fik jeg endelig sat mig ved tasterne efter nogle dage præget af lidt for meget snot og hoste, og lidt for lidt produktivitet. Jeg er endelig helt på toppen igen, og det skal fejres med iskaffe og et lille skriv om, hvordan du laver den aller bedste af slagsen.

For et par dage siden delte jeg min opskrift på vietnamesisk iskaffe, som mange af jer har været inde og læse, og nogle allerede prøvet. Det motiverede mig til at få færdiggjort guiden her, som har været på tegnebrættet et par uger!

Indlægget indeholder en masse gode tips og tricks til den bedste iskaffe, og mange af dem kommer fra jer læsere! I har delt en masse gode metoder og ingredienslister med mig, og det er simpelthen så fedt, at I har lyst til at være med til at gøre det her univers endnu federe!

vietnamesisk iskaffe med kondenseret mælk

Iskaffe på mange måder

Iskaffe er klart mest ideel at indtage i en havestol med benene oppe og sol i ansigtet, eller endnu bedre: under palmer med udsigt ud til havet. Heldigvis smager iskaffe altså også godt i regnvejr, hvilket er ret praktisk, når vi jo altså befinder os på dansk jord! Og desuden så tror jeg virkelig aldrig, at jeg bliver træt af kaffe – og slet ikke i selskab med isterninger, sirup og mælk.

Iskaffe kan laves på et hav af forskellige måder, og alle kan smage skønt på hver sin måde. Jeg har samlet alle mine (og jeres) gode råd og tips i ét indlæg, så du altid kan vende tilbage, hvis du mangler inspiration til, hvordan du kan variere din iskaffe.

iskaffe og de bedste tips til sommerdrikken

Tips og tricks til at variere din iskaffe

Velvidende at dette bestemt ikke er raketvidenskab, så håber jeg at listen kan give et par gode idéer til dit næste glas iskaffe!

iskaffe - de bedste tips og tricks til sommerdrikken!

Iskaffe

4,58 fra 7 stemmer

Ingredienser

Kaffe

 • Espresso
 • Koldbrygget
 • Instant ((brug en version som kan opløses i koldt vand))

Væske (altid koldt!)

 • Mælk ((jo højere fedtprocent desto bedre for smag og konsistens). Evt. skummet med mælkeskummer!)
 • Mandeldrik
 • Havredrik
 • Kakaomælk

Isterninger

 • Alm. isterninger ((evt. knuste))
 • Kaffe-isterninger ((bryg en stærk kaffe, køl ned og hæld på isterningepose))
 • Isterninger blendes sammen med resten af ingredienserne ((giver cremet konsistens))

Sødme

 • Sirup ((f.eks. alm, karamel eller vanilje))
 • Sukkerfri sirup med saltet karamel ((min favorit) )
 • Brun farin
 • Sukker
 • Kondenseret mælk
 • Nutella
 • Bailey
 • Nougat
 • Blendet frossen banan ((giver cremethed))

Tilsæt ekstra smag

 • Vaniljepulver
 • Proteinpulver ((ultimate chocolate og vanilla milkshake er mine favoritter). Proteinpulveren blendes med!)

Deluxe-version

 • Vaniljeis
 • Flødeskum
 • Kakao-drys på toppen
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Uddybelse til koldbrygget kaffe: en sød læser skriver: “jeg brygger min kaffe på stempelkande. Jeg bruger normal mængde kaffe, hælder koldt vand på, rører rundt, venter 10 min, rører igen, og sætter på køl natten over. Så stemples den om morgenen og hældes på flaske, til når lysten til iskaffe opstår!)

Hermed er listen over alle mine gode fifs kommet til en ende. Listen vil blive opdateret løbende, så der altid er inspiration at hente! Nu er det bare at kaste dig ud i projekt iskaffe-hver-dag-hele-sommeren og prøve dig frem. Så kan vi så håbe, at det faktisk bliver sommer i Danmark i år!

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

4,58 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments