Min keramik samling

Min keramik samling 1

Hej venner! I dag kommer til at handle om noget andet end mad og opskrifter, da jeg i dagens anledning har sat mig for at imødekomme en forespørgsmål fra jer, som er tikket ind mange gange igennem de sidste par år. I dag kommer til at handle om min samling af keramik – mere præcist mine mange skåle, saltkar og skæve kopper!

Indlægget har været længe undervejs. Sådan ca. 1 år og 11 måneder, kan jeg se på første kladdes dato. Ikke desto mindre så tænkte jeg, at denne kolde efterårsdag var den perfekte dag at imødekomme forespørgslen. Omend lidt forsinket.

Min keramiksamling i store træk

Jeg sidder i skrivende stund i min stue. Den er mørklagt af efterårsregnen, og kun belyst af vores spisebordslamper, hvis gullige lys vi længe har ville udskifte… men sådan er det jo med sådan nogle ting. Pærerne kan jo lige så godt blive “brugt færdige”. Klokken er 8.16, jeg er akkompagneret af en kop kaffe, og det er blevet tid til en snak, om noget jeg elsker: skåle og kopper. På indlæggets billeder er dokumenteret langt størstedelen af min samling, omend jeg stadig har en del, jeg ikke lige fik taget billeder af.

Indlægget kommer først og fremmest til at handle om den keramik, jeg selv ejer, men i bunden af indlægget finder I også links til keramik, jeg har i kikkerten pt. Man har jo lov at drømme…

mine-skaale-keramik-samling

Som udgangspunkt er jeg ikke et mærkedyr, og jeg elsker både håndlavede ting og priserne i Søstrene Grene. Når det så er sagt, så er der altså bare noget helt specielt ved skævt keramik, hvis glasur tydeligt løber ned ad siden, og små ujævnheder som vidner om, at produkter er formet i hånden på en drejebænk. At der er kredset lidt for det, og at der ikke er andre, som har lige præcis den her kop med diverse finurlige detaljer.

Hvor finder jeg fin keramik?

Desværre kender jeg ikke navnene på alle mine skåle/kopper, da nogle af dem er fra genbrugsbutikker, tilfældige små keramik-forhandlere (google er din ven!) eller souvenirs fra rejser. Nedenfor er derfor blot et overblik over de steder, jeg kan huske, at have fundet pæn keramik, og som opdateres løbende:

{ Forhandlere og mærker}
{ Souvenirs fra rejser }

Nogle af de fineste ting, jeg ejer, er taget med hjem fra diverse rejser. Især i Asien (Indonesien og Vietnam) har jeg fundet mange smukke skåle, både af kokos og ler. Ofte har jeg fundet dem på diverse markeder, hvor jeg har pruttet om prisen. Alternativt er jeg kommet forbi nogle små fine butikker med håndlavet keramik, hvor prisen ofte er betydligt lavere end i Danmark. Kokosskålen man lige kan skimte ude i højre side på indlæggets nederste billede har jeg f.eks. købt til under 10 kroner i Indonesien, hvor man kan købe noget lignende i Danmark til ca. 100 kr.

{ Hjemmelavet }

Hvis man er overskudsagtig kan man lave sin keramik selv. Jeg har faktisk gået til keramik i Kulturmaskinens lerværksted for en kort stund, hvor jeg lavede en enkelt skål, inden jeg stoppede, fordi jeg havde en masse andre ting, jeg også gerne ville nå. Det var gratis (foruden et lille opstartsgebyr og prisen for materialer), og var ret fedt. Alternativt kan du også booke kurser hos nogle keramikere.

{ Loppemarkeder/genbrug }
  • DBA
  • Loppemarkeder
  • Genbrugsbutikker (f.eks. Den røde fabrik, som er min yndlings i Odense ).
mine-kopper-keramik-samling

Keramikere eller shops jeg har i kikkerten

Nedenfor er en liste over de keramikere eller shops, hvis produkter jeg også har forelsket mig i:

…og nok mange flere, jeg har glemt. Som sagt, jeg opdaterer listen løbende, når jeg kommer i tanke om flere!

…og hvor er den specifikke skål/kop så fra?

Jeg har i indlægget ikke skrevet, hvor skåle og kopper er fra. Det ville blive et kæmpe arbejde, for meget er købt på loppemarkeder eller lign. og har ikke navn i bunden. De fleste er fra de nævnte virksomheder/keramikere eller rejser, men hvis der er en skål, du er forelsket i, så skriv, og så skal jeg nok se, om jeg kan hjælpe dig!

mine-skaale-keramik-samling

Tak fordi du læste med! 🙂 Jeg håber, at du fik lidt inspiration til dit næste keramik-køb!

God jagt!

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments