Søndag morgen #7

Søndag morgen #7 1

sondag-morgen-valsemollen-okologiske-brunchboller-bolleblanding

Velkommen til syvende indlæg af min føljeton ‘Søndag morgen’. En føljeton om langsomme søndagsmorgener med fokus på hygge og opladning, hvor hverdagens travlhed sættes på pause for en stund over en god portion morgenmad og en snak. Bryg en balje af din yndlings kaffe og kravl under dynen igen, for det er søndag morgen, og du er inviteret. Dagens søndags-indlæg er skrevet i samarbejde med en af mine gode samarbejdspartnere Valsemøllen.

{ SØNDAGSLOKATION }

Hjemme i hulen hvor stort set alle weekender spenderes i denne tid.

{ SØNDAGSOUTFIT }

Blødt joggingtøj med elastik i. Hår som ikke har set skyggen af en børste og en stor varm striktrøje, som kompenserer for vores kølige temperatur i stuen. Mine øjne og krop er trætte efter en god (og lang) uge, så dagens menu blev simpel, men rar og god.

{ SØNDAGSBORDET }

Koldhævede boller, juice, kaffe, grapefrugt, marmelade, smør og Daniels cremede røræg med den spæde start af hjemmedyrket chia-karse på toppen. Så simpelt. Så godt. Mere skal der egentlig ikke til på mit søndagsmorgenbord.

Dagens morgenboller har Valsemøllen været behjælpelige med. Jeg brugte deres bolle-blanding til at lave de nemmeste økologiske brunchboller og rørte dejen sammen i går aftes på få minutter. Til morges formede jeg bollerne med to skeer, og smækkede dem i ovnen imens Dani ordnede æggene. De boller har længe været mit yndlings lifehack, når det skal være nemt, men stadig lækkert og af god kvalitet. Det giver en følelse af hjemmebag med en tredjedel af besværet og minimalt tidsforbrug. Hvilket jeg glædeligt benytter mig af fra tid til anden, selvom jeg som udgangspunkt elsker at bage. Foruden at det er dejligt, blandingen er med dansk og økologisk mel, giver den også de lækreste svampede boller, som faktisk minder en del om min opskrift på koldhævede boller, hvis du har brug for noget at sammenligne med. Let sprøde udenpå og svampede indeni, mmhhh!

Desuden er en klar fordel ved bolleblandinger, hvis man er typen som ikke bager så ofte, at man slipper for at købe og have en masse ingredienser på lager, men stadig kan forkæle familien med nybagte boller uden at smide en masse ingredienser ud over tid.

{ SØNDAGSPLANER }

Jeg skal ses med et par veninder på behørig afstand til eftermiddag over en kop kaffe og en snegl (direkte import fra fryseren, jeg er all in på nemme løsninger i dag), men ellers er der ikke de store planer i hverken Daniels eller min kalender, udover at vi nok går en lille tur. Jeg har ikke set så meget Netflix denne weekend, så måske det er noget, som jeg kunne få indhentet…..

{ SØNDAGSTANKER }
  • Jeg tænker tiltagende mere og mere over at købe mange af mine varer økologisk og dansk, og at lave det meste mad (inkl. basisvarer) helt fra bunden. Ikke desto mindre tænker jeg også over, at det ikke skal betyde, at jeg ikke sommetider kan ty til de nemme og gode løsninger. Med en hverdag med pendling og travlhed både med arbejde, studie og socialt liv nyder jeg sommetider at trække stikket fra mine egne forventninger og bare holde “doven søndag” med et dejligt morgenbord uden at det bliver for besværligt og tager for meget tid. Her er det med at værdsætte, at nogen har lavet nogle gode og nemme løsninger, som stadig indeholder danske og økologiske ingredienser af god kvalitet, så der er ikke er langt fra jord til bord. Valsemøllen laver tiltagende flere økologiske produkter, og bage-/bolleblandinger, som gør det nemt at få en følelse af hjemmebag med en tredjedel af besværet og minimalt tidsforbrug. Dét værdsætter jeg virkelig i en travl hverdag.
  • Jeg har længe haft lyst til at tage i sommerhus i en forlænget weekend… og jo mere jeg er hjemme i lejligheden, jo mere får jeg lyst til at tage på weekendtur i andre omgivelser. Corona virus har besværliggjort en del henover foråret, så jeg drømmer lidt om at låne et sommerhus, nuppe et par økologiske bolle-blandinger, pizza-blandinger og lign. under armen fra Valsemøllens sortiment, og bare slappe af med en god bog, serier, brætspil eller andet, og bruge tiden på bare at være og slappe af.

Rigtig god søndag til alle jer søde mennesker, som læser med derude ✨

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments