Søndag morgen #2

sondag-morgen-foljeton-brunch

Velkommen til andet indlæg af bloggens nyeste tiltag. En føljeton om langsomme søndagsmorgener med fokus på hygge og opladning, hvor hverdagens travlhed sættes på pause for en stund over en god portion morgenmad og en snak. Bryg en balje af din yndlings kaffe og kravl under dynen igen, for det er søndag morgen, og du er inviteret ✨


{ Søndagslokation }

I Roskilde, hvor jeg har været det meste af ugen. Min mor er for nyligt flyttet hertil, så jeg holder “efterårsferie” hos hende. Med anførselstegnene mener jeg, at efterårsferien ikke helt kun har føltes som ferie… Jeg har nemlig dedikeret meget af den til at indhente forsømt pensum, men har heldigvis kunnet supplere læsningen med at ses med nogle af mine veninder fra Roskilde og København, små bageprojekter og bare at nulre rundt og hygge i nattøj sammen med min mor.

{ Søndagsselskab }

Min mor, og i formiddags også noget af min familie fra Jylland, som har været på efterårsferie i København, og som lige svingede forbi til en kop kaffe og en nybagt kanelsnegl.

{ Søndagsoutfit }

Jeg er iført plyssede lyserøde hygge-sokker, nattrøje, en stor strik som (ikke intentionelt) matcher mine hygge-sokker samt bløde hyggebukser, jeg ikke kan nænne at smide ud, selvom de er vasket gennemsigtige og har malerpletter på. Mit hår er samlet i en løs hestehale, og te-koppen har været lænket til min hånd de sidste par timer i en grad, hvor jeg efterhånden vil karakterisere den som værende en del af mit outfit.

{ Søndagsbordet }
 • Nybagte surdejsboller med min mors surdej, som er en aflægger af min. Den trængte til lidt kærlighed, men efter at have stået og vågnet bidrog den til sindssygt dejlige, saftige og sprøde boller.
 • Røræg med bacon.
 • Lidt forskelligt pålæg: smør, italiensk salami, landskinke, rygeost, ost, marmelade, avocado og tomat.
 • Cantaloupe melon.
 • Te. En ting som jeg af en eller anden grund sjældent drikker. Kaffen vinder som oftest.
{ Søndagsplaner }
 • Familiebesøg fra Jylland
 • Teste en opskrift på wienersnegle med kardemomme endnu en gang, så opskriften forhåbentligt snart er klar til jer. Det der wienerdej er SÅ lækkert, men også lidt tricky!
 • Jeg skal fragte mig selv hjem til Odense i selskab med en flamingoplade, to store tasker, et kamerastativ og lidt foto-regi. Hvornår forstår jeg at pakke minimalistisk, når jeg skal med offentlig transport?
{ Søndagsprep til den kommende uge }

Absolut ingenting. De praktiske forberedelser må jeg klare i løbet af ugen. Første projekt bliver den mandel-solsikkekernesmør til morgengrøden, jeg ikke fik lavet i sidste uge trods glimrende intentioner. Jeg kommer først hjem til Odense sent i aften, så jeg kan ikke engang nå at handle mælk til min morgenkaffe. Og så dagen før mandag. Vi ses 7:01 i morgen tidlig, Netto!

{ Søndagstanker }
 • Jeg kunne virkelig godt bruge lidt mere ferie. Sådan en ferie hvor jeg ikke skulle indhente noget eller møde op nogle steder, men hvor jeg bare kunne slappe af og være helt lyst-baseret i en uge uden at have studie eller arbejde i baghovedet… Heldigvis skal jeg ikke på uni i morgen, så jeg kan sove lidt længere, spise min morgenmad i ro og mag, og starte dagen i mit eget tempo. Dét er virkelig en af de gode ting ved at være studerende.
 • I går sås jeg til pizza night med en flok dejlige damer, som jeg har mødt igennem “grødgrisen” på den ene eller anden måde. Det gør mig så sindssygt glad at tænke på hvor mange fede oplevelser, gode mennesker og spændende ting “grødgrisen” har bragt med sig. Det er virkelig noget jeg værdsætter.
 • Jeg glæder mig helt vildt til at få Daniel hjem fra 2 ugers ferie i morgen. Jeg har bevidst ikke været ret meget hjemme, imens han har været væk, så nu glæder jeg mig bare til at komme hjem til vores hverdag sammen igen.

Jeg håber, at du får en mægtig dejlig søndag, lige meget hvad den står på eller ikke står på ?

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments