Cheesecake inspireret chiagrød med bær og kiksebund

Det her er kort fortalt en chiagrød i forklædning som cheesecake. Og det er altså en temmelig lækker forklædning, hvis jeg selv skal sige det. Looket er måske ikke lige så skarpt som en klassisk cheesecake med gele, men det er smagen til gengæld! 😉 Det er virkelig længe siden, at jeg fik idéen til den her opskrift, og nu har jeg endelig fået den finpudset, så den er klar til at ramme bloggen! Det krævede, at jeg spiste den mange dage i træk. I kan nok forestille jer, hvor hårdt det var… (no comments).

Hvis du elsker cheesecake, som jeg gør, så kan du ikke gå galt i byen med denne chiagrød til morgenmad!

Grødversionen er knap så sød som den klassiske dessert, og passer dermed perfekt som selvstændig morgenmad (eller lille anretning til brunchbordet). Grødens “ostemassen” er ikke specielt sød, og det er i stedet bærene på toppen og kiksene i bunden, som biddrager med sødme.

Jeg synes den lidt syrlige grød fungerer super godt sammen med den søde kompot, men smag endelig grøden til, så den passer til dine smagsløg!

Find opskriften på cheesecake inspireret chiagrød her:

5 fra 1 stemme
Cheesecake inspireret chiagrød med bær og kiksebund
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
5 min
Samlet tid
15 min
 
Antal: 2 personer
Ingredienser
Aftenen før
  • 4 spsk chiafrø
  • 2 dl rismælk kan erstattes af alm. mælk og evt. en smule sødme, da rismælk er sødere
  • Lille drys vaniljepulver
  • 1 spsk lime- eller citronsaft
Om morgenen
  • 4 spsk light flødeost eller alm. flødeost
Kiksebund
  • 2 grove digestive kiks
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • Valgfrit: 1 spsk nøddesmør
Topping
  • En håndfuld friske bær
  • 3-4 spsk bærkompot (eller chiamarmelade)
Sådan gør du
  1. Morgenen før blandes chiafrø, rismælk, vaniljepulver og limesaft grundigt sammen og sættes på køl
  2. Om morgenen blandes chiagrøden sammen med flødeost. Det tager noget tid at få den helt lind, så der ikke er klumper af flødeost, men det skal nok lykkes!
  3. Havregrynene steges gyldne på en varm pande (evt. i en smule fedtstof. Jeg brugte kokosoliespray)
  4. Imens knuses kiksene, og de to blandinger hældes sammen. Hvis man vil have samlet massen lidt mere kan man med fordel tilsætte 1 spsk nøddesmør og blande i. Det gjorde jeg!
  5. Kikseblandingen ligges i bunden af glasset, chiagrøden ovenpå, og grøden toppes med søde bær og bærkompot

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

 

 

Dette indlæg har 2 kommentarer

Skriv et svar

Close Menu