Mandelgrød med kanelsmør, blomme og skyr

Opskriften på mandelgrød med kanelsmør indeholder reklamelinks markeret med *

Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr

Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr smager fantastisk. Intet mindre. Mandelmælken gør grøden cremet, de grovalsede havregryn og mandlerne giver grøden et skønt bid, og toppingen fuldender oplevelsen. Jeg glæder mig allerede til at spise mandelgrøden til morgenmad igen i morgen!

Læs også: havregrød med bagte blommer eller havregrød med karamel, æblekompot og ristede mandler

Mandelgrød med bid

Hvis der er noget, som jeg slet ikke er vild med, så er det når grød bliver ligesom babymos, og når alt bliver blødt i blødt. Jeg tror ærlig talt, at konsistensen er grunden til at mange mennesker er skeptiske omkring grød. Netop af den grund koger jeg altid min grød på grovvalsede gryn, og topper den ofte med et sprødt element, så den får en god tekstur, og ikke blot en god smag. I denne mandelgrød har jeg også tilført grofthakkede mandler til grøden, og sammen med smagen fra mandelmælken, så får man faktisk lidt associationer til ris a la mande. Dét er lækkert og langt fra babygrød, det vil jeg godt garantere!

Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr

Inden du scroller helt ned til opskriften, har jeg lige samlet et par idéer til hvordan mandelgrødens topping kan varieres:

 • Pistacienødder og jordbær
 • Æble og dadelkaramel
 • Ristede hasselnødder, pære og kanelsmør

Find opskriften på mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr her:

5 fra 4 stemmer
Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr
Mandelgrød med kanelsmør, blommer og skyr
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
13 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
 • 1 dl grovvalsede havregryn
 • 1 lille håndfuld mandler*
 • 2 dl mandelmælk
 • 1 nip salt
Kanelsmør
 • 2 tsk smør
 • 1/2 tsk honning
 • 1/4 tsk kanel
Resterende topping
 • 1 blomme (skåret i skiver eller tern)
 • 1 spsk fraiche eller skyr
Sådan gør du
 1. Hak mandlerne groft, og kom så alle grødens ingredienser i en gryde, og kog den på medium varme. Når grøden koger skrues ned på lav varme. Kog grøden under hyppig omrøring

 2. Imens grøden koger laves kanelsmøren og blommen klar. Kanelsmøren laves ved at røre alle ingredienserne grundigt sammen, imens blommen skæres i skiver eller tern

 3. Når grøden er færdigkogt toppes den med en klat fraiche, skiver af blomme samt kanelsmøret


 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 2 kommentarer

 1. Hej 😊
  Kan grøden spises kold ? Og er det muligt at lave den aftenen før ?

  1. Hej Rikke! Jeg tænker godt, at den kan fungere kold, men har ikke prøvet selv. Mit bedste bud til et godt resultat er, at du koger den aftenen før, men ikke koger den helt fast (for den samler sig i køleskabet natten over), og at du så rør den godt igennem om morgenen, evt. med lidt mere mandelmælk, hvis den er blevet for fast i konsistensen. Og så vent til om morgenen med topping! 🙂
   Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu