Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 12. oktober 2017

Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder

Opskriften på havregrød med bagte blommer indeholder reklamelinks markeret med *

Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder

I slutningen af sommeren holdte jeg min (noget forsinkede) fødselsdagsfest for min familie. Det var en dag fyldt med god mad, dejlige mennesker og blommer. Virkelig mange blommer. Min moster og hendes mand har en kæmpe have med alverdens godter, og vi var så heldige, at de havde taget blommer med, som vi kunne snacke ved siden af al kagen og den gode mad. De havde taget 6 store bakker blommer med, og dem vi ikke fik spist os igennem til fødselsdagen, fik jeg lov at tage med hjem og bruge i køkkenet. Wiiin!

Har du lyst til at smage mere grød inspireret af efteråret? Prøv også grød med æble, kanel og peanutbutter og gulerodskagegrød.

Jeg er helt vild med blommer, men er i særdeleshed vild med dem, når de bages. De får den dejligste karamelliserede smag, og er perfekt sammen med en syrlig komponent oven på en varm havregrød.

Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder

Opskriften på havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder kan findes her:

Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder 1

Havregrød med bagte blommer, skyr og pekannødder

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse25 min
I alt30 min

Ingredienser

Bagte blommer

  • 4 røde opal blommer
  • 1 spsk kokossukker* ((eller rørsukker))
  • 1/2 spsk citronsaft
  • Et nip kanel, kardemomme og vaniljepulver ((alt efter præference. Jeg er mest til lidt for lidt, end lidt for meget, så blommerne stadig er i fokus))

Grød

  • 2 dl grovvalsede gryn
  • 2 dl vand
  • 2 dl rismælk ((gør den super cremet. Kan erstattes med alm. mælk))
  • Et nip salt

Topping

  • 2 spsk skyr eller fraiche
  • En lille håndfuld pekannødder

Instruktioner

  • Varm ovnen op til 180 grader.
  • Opalblommer halveres, stenen fjernes og de kommes i et ovnfast fad sammen med zero gold, citronsaft og krydderier.
  • Blommerne bages i ovnen i 20-25 min, til de er møre.
  • Imens blommerne er i ovnen hakkes pekannødder groft, og grødens ingredienser kommes i en gryde og koges op. Det passer godt, hvis grøden sættes over, når blommerne har været i ovnen i 15-20 min. Husk at rør rundt i grøden løbende.
  • Top den færdige grød med pekannødder, skyr og de bagte blommer
  • Tip: blommerne er lige så gode efter en tur på køl, så lav gerne en stor portion og brug dem som topping i flere dage.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

Loading...
koldskålschiagrød med hindbær og mysli
Annonce

Koldskålschiagrød med hindbær og müsli

klatkager laver med havregrød - havregrødspandekager af rester

3 lækre måder at bruge havregrødsrester på

Nougat chiagrød

Proteinrig chokoladegrød med proteinella, bær og mandler

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

1 Comment
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak