Efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter

Opskriften på efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter indeholder reklamelinks markeret med *

Her til eftermiddag, da jeg kom hjem fra en “lang” dag på uni, havde jeg simpelthen sådan lyst til en varm portion grød med æblestykker, kanel og peanutbutter. Det får jeg faktisk tit lyst til i denne tid, når jeg har været ude og cykle i efterårsvejret, og kommer hjem med røde og kolde kinder.

Efterårsgrød med æble og peanutbutter

Grøden var nok egentlig for mig mere et udtryk for lyst end sult, men alternativt forvandles jeg alligevel til et snack-monster hen ad eftermiddagen, så jeg tænkte, at denne portion alligevel nok var bedre givet ud! Dog kan grød altså ikke helt konkurrere med marabou chokolade, men det er der i mine øjne heller ikke rigtig noget, der kan.

Grøden smager virkelig bare godt, er ret hurtig at bikse sammen, og emmer af efterårshygge. Det er genialt at lave æblerne i mikrobølgeovn, for det går super hurtigt, du minimerer opvasken, og så er det overskueligt at bikse sammen en almindelig hverdagsmorgen. Det er ren win-win-win! Også på smagsfronten.

Ps. Hvis du ikke har en mikrobølgeovn, kan du sagtens stege æblerne på panden eller bage dem i ovnen.

Find opskriften på denne skønne grød med æble, kanel og peanutbutter:

5 fra 1 stemme
Efterårsgrød med æble, kanel og peanutbutter
Forb. tid
2 min
Tilb. tid
8 min
Samlet tid
10 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Grød
 • 1 dl müsli* (alternativt grovvalsede gryn og en lille smule rosiner)
 • 1 spsk chiafrø*
 • 1 dl mandelmælk
 • 1 dl vand
 • Et nip salt
Topping
 • 1 æble
 • 1/2 tsk kanel
 • Et nip kardemomme
 • 1 tsk sirup (kan erstattes af sukker)
 • 1 spsk peanutbutter*
 • Evt. 1 spsk skyr (fungerer super godt til at give lidt syrlighed)
Sådan gør du
 1. Kom alle ingredienser til grøden i en gryde og kog op (under omrøring)

 2. Imens grøden koger skæres æble i grove tern og kommes i en skål, der kan tåle mikrobølgeovn

 3. Kom kanel, kardemomme og sirup ned til æbleternene og bland det grundigt sammen

 4. Sæt skålen i mikrobølgeovnen indtil æblerne er møre. Rør gerne rundt et par gange løbende. Jeg giver mine så de stadig har lidt bid, men det er en smags sag.

 5. Når grøden er kogt færdig toppes den med peanutbutter, æblerne og evt. en klat skyr til at tilføje syrlighed

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

6
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Luk menu