Sund dadelkaramel med vanilje og havsalt

Opskriften på sund dadelkaramel indeholder reklamelinks markeret med *

sund dadelkaramel

Karamel af friske dadler

Dadelkaramel er uden tvivl min nyeste last. Jeg har lavet dadelpuré mange gange, som i sig selv giver en karamel-vibe, men denne version med smør, vanilje og havsalt er endnu bedre. Dadelkaramellen smager virkelig godt, og så er den desuden uden raffineret sukker.

Det sidste stykke tid har jeg ses en del gange med søde Maria, som står bag madbloggen mariavestergaard.dk. Hun har det dejligste univers, som emmer af hygge, familie og jordnær mad. Maria og jeg hygger os simpelthen så meget i hinandens selskab, og det er skønt at have en at nørde sin lidt specielle hobby med. Vi hygger, sparrer, udvikler opskrifter, spiser (en del 😉 ), drikker kaffe i spandevis og så ligger vi planer for sommeren. OG så forelsker jeg mig lidt mere i hendes lille baby “lillebror” hver gang, jeg er sammen med ham.

Det er sammen med Maria, at jeg har lavet denne opskrift på dadelkaramel, som vi spiste på en lækker cremet byggrød med æble og ristede mandler. Den opskrift skal I selvfølgelig også nok få snart! MEN for nu skal det handle om dadelkaramellen!

sund dadelkaramel

Dadelkaramel er perfekt topping på grød

Om denne sunde dadelkaramel er pæn, det kan i den grad diskuteres, men det kan smagen heldigvis ikke. Den er oplagt at  lave i weekenden og bruge på sin morgengrød hele ugen. Så er der lækker morgenmad hver eneste dag, uden at man behøver at stå og bruge lang tid på den! Dadelkaramellen er sød og lækker, og gør sig også helt vildt godt ovenpå både grød, pandekager og nybagte boller.

Hvis du ikke er så meget til dadler, så prøv f.eks. min sundere saltkaramel, som altså også smager helt fantastisk.

Find opskriften på sund dadelkaramel her:

3.86 fra 7 stemmer
sund dadelkaramel
Sund dadelkaramel
Forb. tid
15 min
 
Antal: 1 stort glas
Ingredienser
  • 250 g dadler med sten (dem fra grønsagsafdelingen i en lille boks)
  • 2,5 dl vand
  • 4 tsk blødt smør
  • 1 nip vanilje
  • 1 nip havsalt*
  • Citronsaft
Sådan gør du
  1. Fjern stenene fra dadlerne og kom dem ned i en minihakker

  2. Kom vand og smør ned til dadlerne og blend til dadelmassen er cremet

  3. Smag karamellen til med citronsaft, vanilje og salt og blend til karamellen er cremet og lækker

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 4 kommentarer

  1. For det første mega lækker opskrift, og wow en skøn blog du har dig 🙂
    Her er mit spørgsmål
    Hvor lang tid kan karamellen holde sig? og skal den opbevares i køleskab eller ej?

    Hilsen Alberte

    1. Hej Alberte!

      Tusind tak. Det gør mig simpelthen så glad at høre. Jeg vil skyde på en uges tid eller to. Den når altid at forsvinde hurtigt hjemme hos mig, så mere præcist, kan jeg ikke sige det 😉

      Den skal opbevares i et tætlukket glas i køleskab.

      Knus Anna

Skriv et svar

Luk menu