Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

Det er første gang, jeg stifter bekendtskab med byggrød, men det er bestemt ikke sidste. Byggryn giver et dejligt bid til grøden, og kogt på mælk, og med et strejf salt i, så bliver grøden super cremet og smagfuld.

Byggrød med lækre toppings

Som nævnt i indlægget med dadelkaramellen, jeg delte for kort tid siden, så er jeg begyndt at ses meget med søde Maria, som står bag madbloggen mariavestergaard.dk. Foruden at vi sammen har spist os igennem hele inventaret i hendes køleskab, og lavet dadelkaramellen, så har vi også lavet denne lækre byggrød, som karamellen er helt ideel på toppen af.

Byggrøden er perfekt med ristede mandler, æble og dadelkaramel på toppen, men vil helt sikkert også være lækker med hjemmelavet bærkompot, en klat skyr og lidt chokolade eller nødder. Egentlig vil den kunne være basis for de fleste topping-kombinationer, da grøden i sig selv er holdt meget simpel. Næste gang jeg laver den, vil jeg toppe den med friske bær, kokosflager og min hjemmelavede pekannøddesmør.

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

Bygflager vs. grovvalsede havregryn

Jeg har til hver en tid været kæmpe fortaler for havregryn, da jeg synes, at det er den bedste form for gryn at koge grød af. Dette er pga. både smag og konsistens. Mest af alt pga. smagen. Sommetider kan det dog være rart at variere sin morgengrød, og hvis jeg ikke har en portion af min hjemmelavede grødblanding i skabet, så vil byggrød helt sikkert kunne klare jobbet. Byggrynene bidrager med en dejlig smag til grøden, og giver samtidig et helt fantastisk bid! Og så er det anderledes end den sædvanlige havregrød, og det anser jeg for at være en kvalitet i sig selv, hvis man er gået død i den sædvanlige portion morgengrød.

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

God fornøjelse!

Find opskriften på byggrød med dadelkaramel, æble og mandler her:

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

Byggrød med dadelkaramel, æble og mandler

4,29 fra 7 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Grød

  • 2 dl byggryn
  • 2 dl mælk ((her brugt sødmælk for mere cremethed))
  • 2 dl vand
  • 1 nip salt

Topping

Instruktioner

  • Kom grødens ingredienser i en gryde
  • Kog grøden på middel varme til den er cremet og fast (husk at røre rundt løbende)
  • Imens grøden koger hakkes æblet i grove tern og mandler ristes og hakkes groft
  • Kom grøden i en skål og top med dadelkaramel, æbletern og ristede mandler
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

4,29 from 7 votes (7 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments