Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 5. januar 2018

Guide: lav din egen grødblanding // Hjemmelavet grødblanding

Guide: lav din egen grødblanding // hjemmelavet grødblanding

Jeg har længe (rettelse: alt for længe) gået med tanken om at lave en hjemmelavet grødblanding. Af en eller anden grund har jeg holdt mig beskæftiget med andre eksperimenter, så den har været længe undervejs, men nu er den her. Forsinket eller ej, resultatet er blevet virkelig godt, og jeg er mildest talt hamrende begejstret for den færdige grøds smag og konsistens. Den har massere af tekstur og smager dejligt.

Hjemmelavet grødblanding

Det bedste ved at lave sin egen grødblanding er, at man kan få den fuldstændig, som man gerne vil have den, og bruge netop de gryn, kerner og krydderier, som man synes er lækkert. Jeg er rigtig vild med basisopskriften, men har i bunden af opskriften givet en masse idéer til, hvordan du kan pifte basisopskriften op, hvis du godt kan lide, at lege med forskellige smagsindtryk og teksturer.

Guide: lav din egen grødblanding // hjemmelavet grødblanding

Kornblanding til grød

Opskriften nedenunder er med de gryn og kerner, som jeg aller bedst kan lide at bruge i min grød. Hvis du er glad for grød kogt på f.eks. boghvedegryn, rugflager, græskarkerner eller andet, så prøv dig frem, til den er, som du gerne vil have den! Et godt råd: vælg gryn/flager som alle er grovvalsede. Det giver den bedste konsistens, hvis gryn/flager er af samme type, så nogle af grynene ikke bliver kogt før andre.

Prøv f.eks. at brug blandingen til grød med havtornmarmelade, skyr og hasselnødder eller med karamel, æble og valnødder.

Guide: lav din egen grødblanding // hjemmelavet grødblanding

Rigtig god fornøjelse!

Find opskriften på hjemmelavet grødblanding her:

Guide: lav din egen grødblanding // Hjemmelavet grødblanding 1

Hjemmelavet grødblanding

5 fra 3 stemmer
Antal: 1 stor portion
Forberedelse5 min
I alt5 min

Ingredienser

Basis opskrift

  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 150 g grovvalsede speltflager
  • 50 g chiafrø
  • 50 g perlebyg ((eller perlespelt))
  • 50 g solsikkekerner ((kan suppleres med hørfrø))
  • 1/2 spsk havsalt
  • 20 g kokosflager ((kan udelades))

Prøv evt. at tilsæt en eller flere af nedenstående:

  • Krydderier: vanilje, kardemomme, kanel, bagekakao, kokossukker
  • Tørret frugt: tørrede dadler, frysetørrede bær, tørrede æbletern ((finthakkede))

Instruktioner

Lav selve grød-blandingen

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt med en ske.
  • Hæld blandingen over i en pose og opbevar grødblandingen tørt og tætlukket (fif: disse poser er gratis i søstrene grene)

Når grød-blandingen skal i brug

  • Kog 1 dl grød-blanding op med 1 dl mælk og 1 dl vand. Start på høj varme, og når det begynder at koge skrues der ned på lav varme. Rør rundt løbende.

Noter

Ved tilsætning af tørret frugt kan holdbarheden blive væsentligt lavere alt afhængig af typen.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne
Del på facebook
Del på twitter
Del på pinterest
Del på email
Del på print

læs også

Loading...
efterårsmorgenmad-knive-victorinox-opskrift-anmeldelse
Annonce

Efterårsmorgenmad og en snak om køkkenknive!

Tropisk chiagrød med mango og karamel

nespresso-breakfast-club-brunch-fødselsdag-koeleskabsgroed-med-kaffe-1-2
Annonce

Fødselsdagsbrunch og køleskabsgrød med kaffe

soendagsindlaeg-8-valsemoellen-groed-
Annonce

Søndag morgen #8

Abonner
Giv besked om
guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

guest
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

10 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler
Blogdesign af BloggerSpace

© 2017 – 2021 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook
Instagram
Pinterest
Envelope

Gå aldrig glip af nye opskrifter

Skriv dig op og få besked så snart der er nyt på bloggen, og vær en af de første til at se hvad jeg har fundet på denne gang!

Ja tak!
Nej tak