Jeg har længe (rettelse: alt for længe) gået med tanken om at lave en hjemmelavet grødblanding. Af en eller anden grund har jeg holdt mig beskæftiget med andre eksperimenter, så den har været længe undervejs, men nu er den her. Forsinket eller ej, resultatet er blevet virkelig godt, og jeg er mildest talt hamrende begejstret for den færdige grøds smag og konsistens. Den har massere af tekstur og smager dejligt.
Hjemmelavet grødblanding
Det bedste ved at lave sin egen grødblanding er, at man kan få den fuldstændig, som man gerne vil have den, og bruge netop de gryn, kerner og krydderier, som man synes er lækkert. Jeg er rigtig vild med basisopskriften, men har i bunden af opskriften givet en masse idéer til, hvordan du kan pifte basisopskriften op, hvis du godt kan lide, at lege med forskellige smagsindtryk og teksturer.
Kornblanding til grød
Opskriften nedenunder er med de gryn og kerner, som jeg aller bedst kan lide at bruge i min grød. Hvis du er glad for grød kogt på f.eks. boghvedegryn, rugflager, græskarkerner eller andet, så prøv dig frem, til den er, som du gerne vil have den! Et godt råd: vælg gryn/flager som alle er grovvalsede. Det giver den bedste konsistens, hvis gryn/flager er af samme type, så nogle af grynene ikke bliver kogt før andre.
Prøv f.eks. at brug blandingen til grød med havtornmarmelade, skyr og hasselnødder eller med karamel, æble og valnødder.
Rigtig god fornøjelse!
Find opskriften på hjemmelavet grødblanding her:

- 300 g grovvalsede havregryn
- 150 g grovvalsede speltflager
- 50 g chiafrø
- 50 g perlebyg (eller perlespelt)
- 50 g solsikkekerner (kan suppleres med hørfrø)
- 1/2 spsk havsalt
- 20 g kokosflager (kan udelades)
- Krydderier: vanilje, kardemomme, kanel, bagekakao, kokossukker
- Tørret frugt: tørrede dadler, frysetørrede bær, tørrede æbletern (finthakkede)
-
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt med en ske.
-
Hæld blandingen over i en pose og opbevar grødblandingen tørt og tætlukket (fif: disse poser er gratis i søstrene grene)
-
Kog 1 dl grød-blanding op med 1 dl mælk og 1 dl vand. Start på høj varme, og når det begynder at koge skrues der ned på lav varme. Rør rundt løbende.
Ved tilsætning af tørret frugt kan holdbarheden blive væsentligt lavere alt afhængig af typen.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.
Kan det bruges både til overnight oats eller kun til at koge grød på nu og her?
Det kan sagtens bruges til overnight oats 🙂 Jeg har ikke testet det, men det er jeg ret sikker på!
Spændende opskrift bruger du parboiled perlespelt?
Hej Anja,
Jeg bruger helt almindelig perlespelt (ikke parboiled), for jeg synes det fungerer fint, når det koges, at der stadig er bid i. Alternativt kan du sikkert sagtens prøve parboiled, men så vil det ikke give det gode bid, som jeg er vild med!
Hav en skøn aften!
Knus Anna
Hvor mange portioner er der ca til i en blanding? 🙂
Hej Amalie,
Jeg vil skyde på, at der er til omkring 15 portioner, men jeg har ikke talt 🙂
Knus Anna
Hej Anne, det er simpelthen den bedste grød at starte dagen på. Og det er SÅ lækkert med perlebyg i! Jeg har stor succes med at toppe den med chiamarmelade med hindbær, peanutbutter og kokosflager. Mums.
Hej Klara,
Ej hvor dejligt at høre, at du er glad for opskriften. Det lyder også bare helt perfekt!
Knus Anna