Solbærkompot med lakrids

solbærkompot med lakrids

Den anden dag var jeg forbi mine svigerforældre og tømme deres have for bær. Eller… altså jeg forsøgte i hvert fald at gøre et indhug, men mængden af buske med bær gav mig virkelig kamp til stregen. Jeg plukkede både hindbær, ribs og solbær, og der var ingen tvivl om, at en del af de skønne solbær skulle bruges til kompot. Solbærkompot er nemlig et mega-hit ovenpå både grødpandekager og french toast. Helt sikkert også på en nybagte bolle ovenpå en skive ost, hvis man er til det!

Kompot af solbær

Opskriften her minder en del om min opskrift på bærkompot, men ikke desto mindre skiller en solbærkompot sig altså ud fra en med blandede bær, og derfor skulle den naturligvis have lov at præge sit eget indlæg. Jeg har tilført lakrids til min kompot denne gang, fordi det fungerer skønt sammen med solbærene. Er du ikke til lakrids, kan du sagtens undlade det. Jeg godtager endda, hvis din begrundelse til udeladelse er pga. den hype lakrids har haft de sidste par år, hvor folk nærmest gik så langt som at komme det i flødekartofler. Så meget fan er jeg nemlig virkelig bare heller ikke af lakrids. Men! Lakridspulver i solbærkompot rykker altså. Så du kan rolig lave en undtagelse, hvis du har stærke holdninger til lakridsbølgen.

solbaerkompot-med-lakrids

Find opskriften på solbærkompot med lakrids her:

5 fra 2 stemmer
solbaerkompot-med-lakrids
Solbærkompot med lakrids
Tilb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 


Antal: 1 lille glas
Ingredienser
  • 200 g solbær
  • 1-2 spsk sukker
  • 1 nip vaniljepulver
  • 1 nip lakridspulver
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 spsk vand
Sådan gør du
  1. Kom alle ingredienser i en gryde og kog kompotten sammen på middel varme indtil den har den konsistens, du ønsker. Jeg koger min sammen i 10 minutters tid under løbende omrøring.

  2. Skold et glas med kogende vand, hæld den færdige kompot deri og opbevar glasset i køleskabet

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu