French toast // Arme riddere

French toast arme riddere med blåbær og skyr

For et par dage siden havde jeg en hjemme-studie-dag, som gav god tid til at kræse om morgenmaden. Jeg tager mig tit god tid til at lave lækker morgenmad på mine hjemmedage, fordi jeg virkelig nyder at have lidt mig-tid inden dagen skydes i gang.

Jeg fik simpelthen sådan lyst til arme riddere, og da det gik op for mig, at brødet jeg havde bagt i weekenden, havde fået lov og ligge og blive helt tørt og kedeligt, så tænkte jeg, at brødet havde brug for en opfrisker. Og hvad gør man så? Man laver naturligvis french toast med blåbær og skyr-mascarpone-creme. Det gør man, fordi french toast bare holder. Jeg vil vove og påstå, at dette er den perfekte opskrift på arme riddere. Det bliver ikke vammelt, men en helt perfekt blanding af sprødt, syrligt og sødt. Jeg SKAL lave french toast noget mere, det skal jeg altså.

French toast arme riddere med blåbær og skyr

French toast eller arme riddere?

French toast er usandsynligt lækkert. Om man så kalder det arme riddere eller french toast er sådan set fuldstændigt underordnet, for det smager så englene synger! Jeg er nok mest tilhænger af french toast betegnelsen, da jeg synes at arme riddere skaber nogle associationer, som er så langt fra en lækker tallerken morgenmad, at det er helt skørt!

I min google-søgning efter oprindelsen af betegnelsen ‘arme riddere’, stødte jeg på ordet ‘dessert’ et par gange eller 10. Det vælger jeg pænt at se bort fra, for det er altså en fuldstændig forrygende måde at starte morgenen med, og jeg vil af den grund ikke lade mig begrænse til kun at spise det til dessert. No way!

Men jeg kan godt gå med til OGSÅ at spise det til dessert. Det lyder som en god deal.

French toast arme riddere med blåbær og skyr

Efter jeg havde tryllet det kedelige og tørre brød til en voldsom lækker portion morgenmad, så gik det op for mig, hvor sjældent jeg faktisk laver french toast. Fra nu af må jeg starte en tradition og udnævne hver søndag til french toast dag, for så kan jeg jo lige bruge resterne af bagværket fra dagen før! Lørdag starter nemlig ofte ud med surdejsboller, koldhævede boller eller koldhævet brød uden surdej.

 

FIND OPSKRIFTEN PÅ FRENCH TOAST HER:

French toast arme riddere med blåbær og skyr

French toast // Arme riddere

5 fra 1 stemme
Antal: 1 person
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

French toast

 • 1 æg
 • 2 spsk mælk
 • ½ tsk kanel
 • 1 nip salt
 • 2 skiver koldhævet brød ((gerne tørt))
 • 10 g smør

Skyr-mascarpone-creme

 • 25 g mascarpone
 • 75 g skyr
 • ½ tsk citronsaft

Blåbær

 • 2 spsk frosne blåbær
 • 1 stor tsk honning
 • Evt. friske jordbær

Instruktioner

 • Start med at lave æggemassen ved at piske æg, mælk, kanel og salt sammen i en dyb tallerken
 • Læg de tørre brød ned i æggemassen og lad dem suge lidt af massen, inden de vendes om får lov at suge på den anden side også. De skal ikke blive sjaskede, men skal have lov at suge til de bliver lidt bløde
 • Imens varmes en pande op på middelvarme, og smøren smeltes
 • Brødene lægges på panden og steges gyldne på begge sider
 • Imens brødene er på panden piskes mascarpone, skyr og citronsaft sammen og sættes på køl indtil den skal bruges
 • Når brødene er gyldne og sprøde på begge sider lægges de på en tallerken, og blåbær og honning smeltes sammen på panden til det er varmt
 • Kom blåbærmassen og skyr-mascarpone-cremen ovenpå dine brød, og spis!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments