Brunchæg med spinat og brødkrummer

brunchæg-med-spinat-broedkrummer-æg-opskrift-madfotografering-foodstyling-

Den anden dag serverede jeg denne pande med brunchæg for min kære studiegruppe. Vi skriver bachelor lige nu, så vi havde lige brug for at starte studiedagen med lidt ekstra hygge og god mad. Vi bestræber os normalvis på ikke at spise den første time væk, men for brunchæggene gjorde vi altså en undtagelse.

Brunchæg med brødkrummer af brødrester

Brunchæg med spinat og brødkrummer er sådan en rigtig “stop madspild” ret. Det gør nemlig ikke noget, hvis tomaterne, spinaten eller brødet er lidt kedeligt. Brødkrummerne kan fint laves af ovenskydende kedeligt brød, imens tomat og spinat får nyt liv i panden sammen med æggene.

En pande med brunchæg er derfor helt geniale til en søndag, hvor køleskab, skuffer og skabe skal tømmes ud i inden en ny uge. Og hey, vigtigst af alt, så smager brunchæggene tilmeld super lækkert!

Æg med tomat, spinat, brødkrummer og parmesan

Retten er nem at lave, og kræver ikke meget mere end en enkel pande og nogle råvarer, som i alt sin enkelthed består af cherrytomater, æg, frisk spinat, olivenolie, chiliflager, frisk timian, brødkrummer, friskhøvlet parmesan og naturligvis lidt salt og peber. Egentlig kan du nok bare bruge de grøntsager du lige har, men spinat og tomat vil altid være en sikker vinder, når du kombinerer dem med æg og brød. Denne gang blev sidstnævnte i form af sprøde brødkrummer med hvidløg og timian, og det er bestemt anbefalelsesværdigt.

Vild med æg på morgenbordet? Prøv også: æggekage med bacon, bruschetta med tomat og æg, æggewraps eller cremede røræg.

Find opskriften på brunchæg her:

5 fra 2 stemmer
brunchæg-med-spinat-broedkrummer-æg-opskrift-madfotografering-foodstyling-
Brunchæg med spinat og brødkrummer
Forb. tid
5 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
20 min
 

Brunchæg med spinat og brødkrummer er en glimrende måde at få udryddet rester på en virkelig smagfuld måde.

Ret: Brunch, Morgenmad
Antal: 3 personer
Ingredienser
Brødkrummer med hvidløg og timian
  • 300 g dagsgammelt brød
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 3 spsk olivenolie
  • 1/2 tsk groft salt
Brunchæg med spinat og brødkrummer
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g cherrytomater
  • Salt/peber
  • 5-6 æg
  • 100 g frisk spinat
  • 1 nip chiliflager (kan udelades)
  • 40 g brødkrummer
  • Frisk timian
  • Parmesan
Sådan gør du
Brødkrummer med hvidløg og timian
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

  2. Bræk brødet i mindre stykker, kom i en foodprocessor og kør indtil brødet er i helt små stykker. Det skal ikke pulveriseres helt, så kør gerne maskinen af nogle omgange.

  3. Pres hvidløgsfed, hak timian groft og kom dette ned til brødet sammen med olivenolie og salt.

  4. Fordel brødet på en bageplade forklædt med bagepapir, og bag brødkrummerne i ca. 10 min i den forvarmede ovn. Vend i brødkrummerne løbende.

  5. Når brødkrummerne er gyldne og sprøde tages de ud af ovnen. Lad dem køle HELT AF, og kom dem herefter i en tætlukket beholder. Brug dem på salater eller sammen med brunchæg som her.

Brunchæg med spinat og brødkrummer
  1. Varm en pande op med olie på middel varme. 

  2. Skær imens tomaterne i halve/kvarte alt afhængig af størrelsen på tomaten.

  3. Kom tomaterne på panden sammen med lidt salt og peber, og lad dem stege et øjeblik til de begynder at sitre, og er helt varme. Hvis tomaterne er meget syrlige, kan du med fordel drysse en lille smule sukker på.

  4. Kom spinat på panden, og vend sammen med tomaterne.

  5. Når spinaten har lagt sig en smule, knækkes æggene udover, og de steges til æggehviden har sat sig.

  6. Server de varme brunchæg med lidt chiliflager, brødkrummer, frisk timian og revet parmesan. Spis dem varme.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Giv besked om
Luk menu