Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 30. marts 2019

Æggekage med bacon og grøntsager

Æggekage med bacon og grøntsager 1
Æggekage med bacon og grøntsager 2

Denne skønne æggekage med massere af grønsager og fetaost smager virkelig godt. Så godt, at jeg har spist den flere gange den sidste uge. Den er super nem at lave, og så er den bare så fin at servere på morgenbordet. Top den med friske krydderurter, og sprødstegt bacon, og det kan få enhver op af sengen.

Det vil sige på nær Daniel. Han påstår nemlig stadig hårdnakket, at han ikke kan lide æggekage/omeletter….. Indtil da så spiser jeg bare æggekage for os begge to! Det er heldigvis ikke det værste, jeg kan udsætte mig selv for 😉

Æggekage med bacon og tomater

Da jeg skulle navngive opskriften her, var jeg egentlig lidt i tvivl, om det egentlig mere var en omelet. Sådan synes jeg tit det er, når man smider grøntsager på panden, blander dem med en æggemasse og fyrer bacon på toppen. Det er en form for ruskumsnusk, som jo altså bliver nødt til at få et navn, når den skal deles med jer herinde. Det endte med æggekage. Så nu er det det!

aeggekage-med-bacon-groensager-champignon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering

Æggekage med hytteost uden mælk

Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har lavet en helt traditionel æggekage. Du ved den der med stegt flæsk, bacon, store skiver tomater og purløg. Sådan en sag smager altså også virkelig dejligt, men til morgenmad foretrækker jeg klart en version med flere grøntsager.

Denne version med stegte svampe, cherrytomater, løg og fetaost er lidt mere let, og helt perfekt sammen med sprødt rugbrød. Æggemassen er blød og lækker, og den friske timian bidrager med den dejligste smag. Der er ikke så meget mere at sige. Man går virkelig bare aldrig galt med en god æggekage.

Har du æg til overs? Prøv også: æggewraps, cremede røræg/scramble eggs eller bruschetta med tomat, pesto og røræg.

aeggekage-med-champignon-bacon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering-2

Find opskriften på æggekage med bacon og champignon her:

aeggekage-med-bacon-groensager-champignon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering-4

Æggekage med bacon og champignon

En lækker æggekage fyldt med bacon, stegte svampe, løg, feta, cherrytomater og friske krydderurter er altid en god idé!
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse15 min
I alt30 min

Ingredienser

Fyld

  • 1 pakke bacon
  • 1 tsk smør
  • 125 g champignon ((renset vægt))
  • 1 løg
  • 200 g cherrytomater

Æggemasse

  • 100 g hytteost (eller creme fraiche)
  • 100 g feta
  • 6 æg

Øvrigt

  • Frisk timian ((og evt. persille))

Øvrigt

  • 1 pande på 26 cm

Instruktioner

  • Steg baconen sprødt og læg på en tallerken beklædt med køkkenrulle
  • Imens baconen steger hakkes løget groft, og champignonerne skylles og skæres i kvarte 
  • Kom lidt smør på panden til baconfedtet, og steg champignon og løg på middel varme, til de er gyldne.
  • Skyl imens cherrytomater og skær dem i halve.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til æggemassen, og hæld massen over champignon og løg på panden. Fordel cherrytomater og lidt frisk timian/persille i æggemassen.
  • Skru ned til svag varme, og giv æggekagen ca. 15-20 min med låg på, til æggemassen netop lige er blevet fast på toppen.
  • Server æggekagen direkte fra panden med sprødstegt bacon, massere af frisk timian og evt. sprødt rugbrød.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
morgenmadstærte med bær og græsk yoghurt

Små morgenmadstærter med bær

græsk yoghurt skyr med kompot ahornsirup friske bær

Græsk yoghurt med granola og bær

Morgenmadspizza med seranoskinke og æg
Annonce

Morgenmadspizza

avocado-syltede-roedloeg-saltede-mandler-cherrytomater-nigella-froe-karse-mayonnaise-med-seranoskinke

Avocado med syltede rødløg og mayo

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope