Æggekage med bacon og grøntsager

Æggekage med bacon og grøntsager 1
Æggekage med bacon og grøntsager 2

Denne skønne æggekage med massere af grønsager og fetaost smager virkelig godt. Så godt, at jeg har spist den flere gange den sidste uge. Den er super nem at lave, og så er den bare så fin at servere på morgenbordet. Top den med friske krydderurter, og sprødstegt bacon, og det kan få enhver op af sengen.

Det vil sige på nær Daniel. Han påstår nemlig stadig hårdnakket, at han ikke kan lide æggekage/omeletter….. Indtil da så spiser jeg bare æggekage for os begge to! Det er heldigvis ikke det værste, jeg kan udsætte mig selv for 😉

Æggekage med bacon og tomater

Da jeg skulle navngive opskriften her, var jeg egentlig lidt i tvivl, om det egentlig mere var en omelet. Sådan synes jeg tit det er, når man smider grøntsager på panden, blander dem med en æggemasse og fyrer bacon på toppen. Det er en form for ruskumsnusk, som jo altså bliver nødt til at få et navn, når den skal deles med jer herinde. Det endte med æggekage. Så nu er det det!

aeggekage-med-bacon-groensager-champignon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering

Æggekage med hytteost uden mælk

Jeg tror faktisk ikke, at jeg nogensinde har lavet en helt traditionel æggekage. Du ved den der med stegt flæsk, bacon, store skiver tomater og purløg. Sådan en sag smager altså også virkelig dejligt, men til morgenmad foretrækker jeg klart en version med flere grøntsager.

Denne version med stegte svampe, cherrytomater, løg og fetaost er lidt mere let, og helt perfekt sammen med sprødt rugbrød. Æggemassen er blød og lækker, og den friske timian bidrager med den dejligste smag. Der er ikke så meget mere at sige. Man går virkelig bare aldrig galt med en god æggekage.

Har du æg til overs? Prøv også: æggewraps, cremede røræg/scramble eggs eller bruschetta med tomat, pesto og røræg.

aeggekage-med-champignon-bacon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering-2

Find opskriften på æggekage med bacon og champignon her:

aeggekage-med-bacon-groensager-champignon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering-4

Æggekage med bacon og champignon

En lækker æggekage fyldt med bacon, stegte svampe, løg, feta, cherrytomater og friske krydderurter er altid en god idé!
5 fra 2 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Fyld

  • 1 pakke bacon
  • 1 tsk smør
  • 125 g champignon ((renset vægt))
  • 1 løg
  • 200 g cherrytomater

Æggemasse

  • 100 g hytteost (eller creme fraiche)
  • 100 g feta
  • 6 æg

Øvrigt

  • Frisk timian ((og evt. persille))

Øvrigt

  • 1 pande på 26 cm

Instruktioner

  • Steg baconen sprødt og læg på en tallerken beklædt med køkkenrulle
  • Imens baconen steger hakkes løget groft, og champignonerne skylles og skæres i kvarte 
  • Kom lidt smør på panden til baconfedtet, og steg champignon og løg på middel varme, til de er gyldne.
  • Skyl imens cherrytomater og skær dem i halve.
  • Pisk alle ingredienserne sammen til æggemassen, og hæld massen over champignon og løg på panden. Fordel cherrytomater og lidt frisk timian/persille i æggemassen.
  • Skru ned til svag varme, og giv æggekagen ca. 15-20 min med låg på, til æggemassen netop lige er blevet fast på toppen.
  • Server æggekagen direkte fra panden med sprødstegt bacon, massere af frisk timian og evt. sprødt rugbrød.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments