Brunsvigersnegle – svampede og snaskede

brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-3
brunsvigersnegle-11

Brunsvigersnegle er verdens bedste opfindelse. Intet mindre. En fantastisk fusion af fynsk brunsviger og svampede kanelsnegle. Brunsvigersnegle er lige tilpas snaskede, svampede og klistrede, så en rulle køkkenrulle er at foretrække efter indtagelsen af sådan en basse her. Eller to. Jeg kan i hvert fald ikke stoppe ved en 😉

Kanelsnegle + brunsviger = brunsvigersnegle

Idéen har jeg desværre ikke selv fundet på. Jeg var på BRØD med en veninde i sidste uge, og bestilte en af deres snaskede snegle. Der gik ca. 4 sekunder fra den første bid, til jeg begyndte at overveje, hvornår jeg mon havde en anledning til at opskriftsudvikle og bage en lignende stak. Det viste sig, at den anledning var en tirsdag alene hjemme med en glubende mave. Haha! Så nemt kan det gøres.

Det kan i den anledning indskydes, at lige så anbefalelsesværdigt det er at bage brunsvigersnegle, lige så lidt anbefalelsesværdigt er det at indtage dem foran en computer. Behøver jeg sige mere end: Køkkenrulle. Mere. Køkkenrulle.

brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-
brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-7
brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-
brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-7

Svampede og snaskede brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle er ligesom mine kanelsnurrer og chokoladeboller en af de der ting, som skal spises med hænderne. Det er simpelthen en del af oplevelsen at dine fingre klistrer lidt sammen, og at du bliver nødt til at slikke dine tommelfingre rene for brunsviger-snask efter hver bid. Det er snasket, men også bare en vidunderlig del af charmen.

Efter at have været i fadet af et par omgange henover eftermiddagen, har jeg gemt et par snegle til Daniel og min veninde, og smidt resten i fryseren. Så har vi til næste gang vi får gæster til brunch eller eftermiddagskaffe. Det tænker jeg umiddelbart ikke kan vække andet end begejstring!

Forresten. Foruden at være gode til brunchbordet og til eftermiddagskaffen, så er jeg også ret sikker på, at de vil udgøre et glimrende alternativ til den klassiske skærekage til fødselsdagen. Jeg kommer i hvert fald til at finde på mange anledninger til at bage brunsvigersnegle. Det er helt sikkert.

Brunsvigersnegle - svampede og snaskede 1

Find opskriften på koldhævede brunsvigersnegle her:

brunsvigersnegle-snaskede-svampede-fynske-7

Koldhævede brunsvigersnegle

Brunsvigersnegle er super snaskede og svampede. De er perfekte til brunchbordet eller eftermiddagskaffen.
4,23 fra 9 stemmer
Antal: 18 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse13 minutter
Hævetid8 timer
I alt28 minutter

Ingredienser

Dej

  • 3 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 50 g rørsukker
  • 550 g hvedemel ((varierer, tilsæt lidt af gangen))
  • ½ tsk salt
  • 80 g blødt smør ((i tern))

Fyld

  • 140 g blødt smør
  • 140 g brun farin
  • 20 g sirup

Pensling og drys

  • 1 æg
  • Brun farin

Instruktioner

Dej

  • Hæld mælken i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt rørsukker, æg og halvdelen af hvedemelen. Rør ingredienserne sammen til der ingen klumper er, og tilsæt herefter resten af hvedemelet og salt. 
  • Ælt dejen i ca. 7-8 min til den er glat og blank og slipper skålen. Jeg bruger røremaskine på lav hastighed. 
  • Kom smør-ternene i dejen og ælt i yderligere 7-8 min til dejen igen er blank og glat.
  • Sæt dejen til hævning i køleskabet natten over under et låg eller et vådt klæde.

Remonce

  • Om morgenen røres smør, brun farin og sirup sammen til en remonce.

Snegle

  • Dejen vendes ud på et bord drysset med mel, og rulles ud i en rektangel med en tykkelse på ca. 1 cm.
  • Smør remoncen ud over dejen, så den er jævnt fordelt (og kommer ud i alle hjørner).
  • Rul forsigtigt dejen til en pølse, og skær snegle af ca. 2-3 cm. Pas på med ikke at klemme så hårdt, at remoncen ryger ud.
  • Placer sneglene i et ovnfast fad (ca. 22×34 cm) med en lille smule plads i mellem dem.
  • Tænd ovnen på 200 grader, og lad dine brunsvigersnegle hæve under et viskestykke, imens ovnen varmes op.
  • Når ovnen er varm piskes et æg, og brunsvigersneglene pensles. Drys med et tynd lag brun farin og bag dem i ovnen i ca. 13-15 min. Hold øje med dem, og bag dem til de er gyldne.
    Fif: Hvis du godt kan lide dem mere sprøde, kan du med fordel skrue over på varmluft en del af bagningen. 
  • Lad dem køle af på en rist og spis dem lune!

Noter

  1. Opskriften kan godt laves uden røremaskine. Her skal du tilsætte smørret sammen med de andre ingredienser, og ælte dejen i hånden. Ælt dejen smidig ved at ælte i nogle minutter på et let meldrysset bord, og hold evt. pauser løbende. 
  2. Hvis du ikke vil koldhæve dem, kan du sætte dejen til hævning et lunt sted i en time under et klæde, og herefter 1 time i køleskabet, og så følge resten af opskriften som normalt.
  3. Brunsvigersnegle kan fryses. Når de skal spises, tages de op frosne, smækkes i en opvarmet ovn på 200 grader og bages til de er lune.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
15 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments