Havregrødskiks med birkes og sesamfrø

havregroedskiks knaekbrød af havregroed

Havregrødskiks er nok det mest stop-madspil-agtige projekt, du kan kaste dig ud i. Du står med en portion klistret havregrødsrest det ene tidspunkt, og det næste med sprøde og skønne kiks. Kiksene udgør en virkelig dejlig eftermiddagssnack med lidt dyppelse til, og ellers kan de agere glimrende tilbehør til dit blødkogte æg.

Havregrødskiks / havregrødsknækbrød

For et par år siden, da jeg startede min ‘grødgrisen’ instagramprofil, eksperimenterede jeg meget med grød. Det gør jeg selv sagt stadigvæk, men nu også med en masse andre former for morgenmad. Dengang lavede jeg virkelig ofte havregrødskiks, fordi jeg simpelthen ikke kunne nå at spise mig igennem alle de grødvarianter, jeg lavede. Og så også fordi, at de simpelthen er så nemme at lave, og samtidig smager drøn godt.

havregroedskiks knaekbrød af havregroed

Den anden dag kom jeg forbi en opskrift på havregrødsknækbrød hos Emma Martiny, hvilket sendte mig i køkkenet for at lave dem igen. Find min opskrift nedenfor.

Find opskriften på havregrødskiks med birkes og sesamfrø her:

havregroedskiks knaekbrød af havregroed

Havregrødskiks med birkes og sesamfrø

5 fra 2 stemmer

Ingredienser

Enten 200g færdigkogt grød eller grød kogt på:

  • 1 dl grovvalsede havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 nip salt

Topping

  • 1 ½ tsk Birkes
  • 1 ½ tsk Sesamfrø
  • ½ tsk havsalt

Instruktioner

  • Varm ovnen på 150 grader alm. ovn og smør grøden ud i et tyndt lag på en bageplade dækket med bagepapir. Hvis grøden er blevet for fast, kan du tilsætte lidt vand og røre rundt.
  • Fordel birkes og sesamfrø på havregrøden, og bag grøden i 1 time, indtil grødkiksene er gyldne og sprøde.
  • Knæk dem i store stykker og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments