Klassisk chiagrød – den bedste!

klassisk chiagrød med bær - den bedste!

Halleluja for påskeferie, god tid, varm kakao og nem morgenmad som passer sig selv i køleskabet. Af ting jeg er taknemmelige for lige nu, så står de 4 ting højest på listen. Førstnævnte naturligvis allerførst. Det var godt nok tiltrængt med lidt påskeferie! Selvom det er svært at se ud fra mit univers her på bloggen, så spiser jeg meget det samme til morgenmad i perioder. Hele sidste uge, som var fyldt med eksamen, spiste jeg kakaogranola med mælk på, fordi sommetider skal det bare smage godt, og ikke være kompliceret. Det er her chiagrød kommer ind i billedet.

Klassisk chiagrød som hurtig morgenmad

For et par dage siden gik det op for mig, at jeg ikke havde en helt simpel og klassisk opskrift på chiagrød på bloggen, og det måtte altså hurtigt laves om. Chiagrød er nemlig min redningsmand så ofte, at makkeren fortjente en lille hyldest på bloggen.

klassisk chiagrød med bær - den bedste!

Chiagrød med bærkompot

Chiagrød ser overskudsagtigt ud, men er klar på 2 min, foruden de 2 min du bruger aftenen før på at røre den sammen. En klassisk portion chiagrød med bærkompot, skyr og blåbær er den perfekte morgenmad, når det skal smage godt og være lyn-hurtigt. Den kan også sagtens tages med on the go, så med chiagrød er der ingen undskyldning for ikke at få en god start på dagen!

Chiagrød kan desuden varieres i det uendelige. Tit tilsætter jeg kokos, kakao eller lign. for at gøre den mere spændende. I denne klassiske version har jeg piftet chiagrøden op med lidt citronsaft og vanilje, men den er også skøn helt plain med noget lækker topping.

klassisk chiagrød med bær - den bedste!

Rigtig god fornøjelse!

Forslag til topping på chiagrøden: kakaogranola, peanutbutter-banan granola, bærkompot eller sundere saltkaramel

Find opskriften på klassisk chiagrød her:

4.84 fra 6 stemmer
Den bedste klassiske chiagrød med bær
Klassisk chiagrød
Forb. tid
3 min
Tilb. tid
2 min
Samlet tid
5 min
 
Antal: 1 person
Ingredienser
Chiagrød
  • 3 spsk chiafrø
  • 1,5 dl rismælk (eller andet slags mælk)
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/3-1/2 tsk vaniljesukker
Topping
  • 2 spsk bærkompot
  • 1-2 spsk skyr (kan også blandes i selve grøden om morgenen istedet)
  • 1 lille håndfuld blåbær
Sådan gør du
Aftenen før
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en bøtte, rør grundigt rundt og sæt på køl natten over. Du kan med fordel røre i den 1/2 time efter igen, så du er sikker på, at grøden samler sig ordentlig over natten.

Om morgenen
  1. Tag bøtten ud af køleskabet, og anret den i en skål/et glas sammen med toppingen.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

7
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Katrine Lund
Gæst

Jeg er helt vild med at lave det med mandelmælk. Så smager det lidt som min yndlingsdessert ris a la mande! 😀

– Katrine
http://www.minuit.dk

Annelise
Gæst
Annelise

Hvad har du lagt i bunden af din anretning? Under chiagrøden? Det ser lækkert ud.

Anette
Gæst
Anette

Hvor lang tid kan grøden stå i køleskabet, mener kan man feks. Lave til 2 dage?

trackback

[…] af Anna fra Grødgrisen, vil jeg her dele hendes lækre opskrift på klassisk chiagrød. Jeg er blevet helt vild med denne smagfulde og ikke mindst nemme opskrift. Og jeg bliver stadig […]

Luk menu