For godt et år siden udgav jeg et indlæg med opskriften på en sundere nutella, som jeg i den grad har lavet mange gange siden. Den er hamrende nem at lave, smager fuldstændig fantastisk, og opskriften har ved udgivelsen af dette indlæg hermed fået en velfortjent lillesøster!
En mere kæk, sødere og federe lillesøster som måske faktisk også liiiige er en tand mere laber, idet der bestemt ikke er sparet på gode ting som smør, chokolade, fløde og ristede hasselnødder. Alt sammen ingredienser som bidrager til en vanvittigt cremet konsistens, en skøn chokolade-rig smag og masser af forkælelse fra morgenstunden… og så smager den bare lige dét bedre end købe-versionen. I hvert fald hvis jeg selv skal sige det – og det skal jeg jo 😉
Cremet hjemmelavet nutella med ristede hasselnødder
Hjemmelavet nutella er helt perfekt ovenpå grød, men gør sig altså også godt på et stykke brød (med eller uden smør, alt afhængig af hvilken kombination du sværger til 😉 ).
Hjemmelavet nutella i to versioner
Da jeg normalvis kun har lavet sundere versioner af chokoladecremen hidtil, fandt jeg inspiration til ingredienslisten hos altid inspirerende Valdemarsro. Jeg endte dog med at lave en noget mere nødderig variant, da jeg virkelig elsker smagen af ristede hasselnødder. Derudover kunne jeg ikke rigtig begrænse mig, da jeg først kom igang med projekt hjemmelavet nutella, og derfor endte jeg med at lavede to vidunderlige varianter. Èn med hvid chokolade og én med mørk chokolade og mælkechokolade. Begge to er et MUST TRY, så gør dig selv den tjeneste og lav begge varianter på en gang, ligesom jeg gjorde. De smager nemlig også helt vildt godt, når de blandes let sammen!
Nutella som værtindegave
Foruden at være vanvittig lækker at have stående i køleskabet, så fungerer hjemmelavet nutella også som en henrivende værtindegave, som helt sikkert vil bringe glæde til modtageren. Altså hvis du kan få dig selv til at give noget ud 😉
Vild med hjemmelavet nutella og andre smørepålæg? Prøv også: hasselnøddesmør med kokos, sukkerfri nougat nøddesmør eller kakao tahin.
Find opskriften på cremet nutella her:
Hjemmelavet nutella
Ingredienser
Klassisk nutella
- 100 g hasselnødder
- 50 g mælkechokolade
- 50 g mørk chokolade
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 spsk rørsukker
- 40 g blødt smør
- Havsalt
Nutella med hvid chokolade
- 100 g hasselnødder
- 100 g hvid chokolade
- 1 dl piskefløde
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 spsk rørsukker
- 40 g blødt smør
- Havsalt
Instruktioner
Hasselnøddesmør
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Rist hasselnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir i ca. 15 min. De er klar, når de er gyldne og skallerne har løsnet sig.
- Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket.
- Når skallerne er fjernet (så godt som du kan), lægges nødderne i en minihakker og massen blendes i ca. 8-10 min indtil den er helt lind og skinnende.
Nutella (samme steps for begge varianter)
- Hav chokoladen groft og kom i en skål.
- Varm fløde, vaniljesukker og rørsukker op i en gryde, og hæld over chokoladen, når fløden er varm (den skal ikke koge).
- Rør godt rundt i skålen så chokoladen smelter og det bliver en lind masse.
- Tilsæt smør og hasselnøddesmør og rør grundigt til dette også er opløst i chokolademassen.
- Smag din nutella til med havsalt, hæld den på glas og opbevar den i køleskabet.