Koldskålschiagrød med hindbær og müsli

Koldskålschiagrød med hindbær og müsli 1Opskriften på koldskål og koldskålschiagrød er udarbejdet i samarbejde med Vangsgaard Treat.

koldskålschiagrød med hindbær og mysli

For et par uger siden delte jeg en skøn opskrift på en mættende smoothie, som min kæreste Daniel ofte drikker til morgenmad. Nu har Daniel endnu engang været i køkkenet, og denne gang er det hans berømte koldskål, jeg deler opskriften på. Med berømt mener jeg forresten herhjemme og ikke globalt, hvis nu du var i tvivl ;).

Farmors koldskål

Hvad der endte som en opskrift, så jeg kunne dele den med jer, er egentlig bare Daniel som hældte en masse ingredienser i en skål, imens jeg febrilsk forfulgte ham med spiseskeer og bagevægt. Men for at opskriften skulle være bare nogenlunde til at rekreere, så var det altså nødvendigt.

Fremgangsmåden og ingredienslisten stammer egentlig fra hans farmor, og han er blevet kyndigt oplært i at lave koldskål, så den emmer lidt af bedstemor-køkken på den helt rigtige og hyggelige måde.

koldskålschiagrød med hindbær og mysli

Koldskålschiagrød

Efter han så gik med til at smutte i køkkenet med mig og udøve sin magi, kom jeg en smule af koldskålen fra til dagen efter, så jeg kunne eksperimentere. Det er faktisk ikke første gang, at jeg har lavet chiagrød med koldskål, det var bare på tide, at den gjorde alle mine andre skønne grødopskrifter selskab på bloggen.

Daniel havde forresten intet at gøre med, at hans koldskål blev tryllet om til en chiagrød. Det var min indre helse-dame, som tog over og tilsatte chia frø, men NØJ hvor fungerer det bare mega godt! Koldskål med kammerjunker den ene dag, og luksus koldskålschiagrød med müsli og hindbær til morgenmad den næste.

Denne opskrift er perfekt til det skønne varme vejr vi har for tiden. Jeg er klar til sommer – og det samme er mine køkkenskabe, som er fyldt med skønne nødder, kerner og frø fra min yndlings nøddepusher Vangsgaard Treat.

koldskålschiagrød med hindbær og mysli

Find opskriften på koldskål og koldskålschiagrød her:

koldskålschiagrød med hindbær og mysli

Koldskål og koldskålschiagrød

4,50 fra 4 stemmer
Antal: 1 stor skål koldskål og 1 lille glas koldskålschiagrød

Ingredienser

Koldskål

 • 1 æg
 • 20-30 g sukker ((eller din favorit sukkererstatning))
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 0,5 spsk citronsaft
 • 1 liter kærnemælk
 • Evt. tykmælk, A38, skyr eller ligne, hvis du godt kan lide den tyk

Koldskålschiagrød

Instruktioner

Koldskål

 • Kom æg, vaniljesukker og sukker i en stor skål og pisk det grundigt sammen til det er lyst og luftigt. Det tager ca. 1,5 minut
 • Kom citronsaft og kærnemælk i skålen og pisk koldskålen sammen, til den er luftig og tykner lidt. Det tager ca. 2-3 minut. Hvis du bruger tykmælk, A38 eller skyr skal denne piskes med på dette trin.

Koldskålschiagrød

 • Bland koldskål og chia frø grundigt sammen i en bøtte, og lad det stå i 10 min
 • Efter 10 min røres grundigt rundt igen, og koldskålschiagrøden sættes på køl natten over med låg på
 • Om morgenen røres den godt igennem og toppes med hindbær, müsli og mynte
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments