Sundere brunchpandekager – de skønneste af slagsen!

Opskriften på sundere brunchpandekager indeholder reklamelinks markeret med *

Sundere brunchpandekager - de skønneste af slagsen!

Hvis der er noget, jeg er vild med, så er det at lave (og vigtigst: spise) brunch. Jeg inviterer ofte veninder eller familie over til morgenmad eller brunch, og det er også altid den måde, jeg starter mine fødselsdage på. Jeg synes, at der er noget vanvittigt hyggeligt ved bare sidde og give sig god tid til lappe den gode mad sig og få vendt verdenssituationen alt imens.

Sundere brunchpandekager

I virkeligheden kan en god brunch jo være fyldt med en masse forskellige komponenter. Hvis der er noget, som i min optik simpelthen bare hører sig til, så er det pandekager. Disse sundere brunchpandekager er super lækre, har den skønneste konsistens, og så mætter de helt vildt godt. De er perfekte både til hverdag og weekend, i sig selv eller som en del af en brunchanretning.

Sundere brunchpandekager - de skønneste af slagsen!

Er du vild med pandekager? Find flere opskrifter på pandekager her.

Find opskriften på sundere brunchpandekager her:

5 fra 3 stemmer
Sundere brunchpandekager
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 
Antal: 15 stk
Ingredienser
Pandekager
  • 100 g havregryn
  • 50 g ølandshvedemel (kan erstattes af andre meltyper)
  • 2-3 spsk kokossukker*
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • Et nip salt
  • 1 dl mælk
  • 200 g neutral yoghurt (kan erstattes af moden banan, hvis man kan lide det)
  • 2 æg
  • Smør til stegning
Servering
  • En god sirup (ahornsirup er min favorit)
  • Frisk frugt (f.eks. banan, æble, melon, granatæble eller bær)
Sådan gør du
  1. Varm en pande op på middel/høj varme med en klat smeltet smør på

  2. Blend havregrynene til fint mel. Jeg bruger en stavblender ned i en høj beholder, så det ikke sprøjter.

  3. Hæld de blende havregryn/havremelet ned i en skål sammen med de andre tørre ingredienser, og rør det sammen.

  4. I en anden skål piskes æg sammen med yoghurt og mælk, og de tørre ingredienser piskes i.
  5. Pandekagerne steges på panden (ca. 2 spsk dej pr. pandekage, og vendes når de har bobler på toppen. Steg på den anden side, og nyd dem med frisk frugt og sirup

Opskriftsnoter

Pandekagerne bliver ikke ret søde, da jeg bedre kan lide at søde med sirup på toppen. Hvis du gerne vil have dem sødere, så tilsæt mere kokossukker.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Luk menu