Opskriften på mandelpandekager med nøddesmør er udviklet i samarbejde med Svansø.
De små og lækre mandelpandekager med hjemmelavet nøddesmør, som du ser på billederne, er morgenbordets nyeste hit herhjemme. Som i KÆMPE hit! Pandekagerne er lavet med mandelmel, er helt perfekt luftige og svampede, og får en dejlig sødme fra æblemos, samt en let krydret smag fra både kardemomme og kanel.
Fyr op for røreskålen, en varm pande, godt med smør til stegning, og guf en stak mandelpandekager i dig inden længe. Jeg tør godt garantere, at de også bliver et hit hjemme hos dig 😉
Mandelpandekager med nøddesmør i samarbejde med Svansø
Til opskriften på pandekagerne er jeg teamet op med Svansø.
Svansø er en af de virksomheder, som formodentlig ikke kræver den store introduktion, så i stedet vil jeg hoppe direkte til det gode: hvilke produkter jeg har leget med, og hvordan de er anvendt til at gøre mandelpandekagerne fuldstændig forrygende gode.
Til opskriften har jeg holdt mig inden for “nødde-genren” i deres ellers kæmpe sortiment. Jeg har bl.a. anvendt mandelmel i pandekagerne, som bidrager med den dejligste smag. Til toppen har jeg lavet en nøddesmør af cashewnødder, økologiske hasselnødder og økologiske mandler – som er blevet ristet, blendet til en helt lind og cremet konsistens, og sidst smagt til med en smule salt og økologisk rørsukker. Nøddesmøren smager sindssygt godt ovenpå mandelpandekagerne akkompagneret af æbletern, mandelflager og en smule økologisk honning.
Svampede pandekager med mandelmel
Inden jeg slipper dig, og du scroller videre ned til den nemme og skønne opskrift på mandelpandekager, vil jeg lige knytte én (okay, måske to) sidste kommentar(er) til pandekagerne med mandelmel og dertilhørende nøddesmør.
Én ting er, at både mandelpandekager og nøddesmør smager forrygende.
En anden væsentlig pointe er, at begge dele er sindssygt nemme at lave. Nøddesmøren tager godt nok lige et øjeblik at bikse sammen, men kan til gengæld nemt laves mange dage forinden og har en lang holdbarhed. Pandekagedejen tager derimod ingen tid at bikse sammen, og skal hverken piskes, deles i to skåle eller andet besværligt. Alle ingredienser skal blot røres grundigt sammen, og så er de klar til at blive forvandlet til luftige små mandelpandekager.
Mmhhh. Jeg lover dig: pandekagerne med nøddesmør, æble og mandelflager er klart de minimale anstrengelser værd 😉
Og jeg holder altid, hvad jeg lover.
Er du vild med nødder og mandler? Prøv også: mandelgrød, æbleboller med nødder, 3-korngrød med valnødder, saltede nødder, nøddesmør med pekannødder eller hasselnøddesmør.
Find opskriften på sunde og luftige mandelpandekager her:
Mandelpandekager – pandekager med mandelmel
Ingredienser
Mandelpandekager
- 50 g Svansø mandelmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljesukker
- ⅓ tsk kanel
- 1 nip kardemomme
- 1 nip salt
- ½ dl mælk (evt. mandelmælk)
- 50 g sødet æblemos
- 1 æg
- Smør (til stegning)
Nøddesmør
- 100 g Svansø økologiske mandler
- 100 g Svansø cashewnødder
- 100 g Svansø økologiske hasselnødder
- 1 tsk Svansø økologisk rørsukker
- Havsalt (smag til)
Yderligere idéer til topping
Instruktioner
Mandelpandekager
- Rør de tørre ingredienser sammen i en skål, og tilsæt herefter de våde. Rør pandekagedejen grundigt sammen.
- Varm en pande op, smelt lidt smør derpå, og steg mandelpandekagerne ved middel varme på begge sider til de er gyldne.
- Spis dem lune med nøddesmør, frisk æble, mandelflager og evt. en smule honning.
Nøddesmør
- Kom hasselnødderne på en varm tør pande, og rist dem til de er gyldne, og deres skaller har løsnet sig.
- Fordel hasselnødderne på et viskestykke, og fjern skallerne ved at gnide nødderne i viskestykket. Imens skallerne fjernes ristes cashewnødder og mandler på panden, til de også er gyldne.
- Når skallerne er fjernet på hasselnødderne (så godt som du kan), hældes mandler, cashewnødder, hasselnødder og rørsukker i en kraftig foodprocessor.
- Blend nødderne indtil olien i dem er frigivet, og nøddesmøren er blød, cremet og helt blank. Skrab siderne løbende. Det tager ca. 10-15 min, og hvis du er i tvivl om den har fået nok, så giv den et par minutter mere. Nøddesmøren er lækrest, når den er helt flydende og lind.
- Smag til med salt inden den kommes på et skoldet glas.
- Nøddesmøren opbevares uden for køl, da konsistensen er bedst uden for køl. Hvis du er længe om at komme igennem glasset, kan det med fordel sættes på køl.