Opskriften på morgenmadsvafler er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
En ny morgenmadsfavorit har indtaget husstanden. Velsmagende morgenmadsvafler med en dejlig smag af spelt. Vaflerne er let sprøde, en anelse søde, og smager virkelig skønt sammen med en cremet kokosskum, lidt syrlig lime, marmelade, ristede mandler og friske bær. Sommer på en tallerken kan det vel med fordel kaldes!
Eftersom jeg har en madblog med fokus på morgenmad og brunch, så kunne jeg jo sådan set næsten kalde alle mine vaffelopskrifter for “morgenmadsvafler”. Ikke desto mindre så fortjente denne opskrift sit eget hjørne på bloggen, fordi vaflerne smager så dejligt, og giver en mættende og velsmagende start på dagen.
Morgenmadsvafler med lime, bær og kokosskum
Morgenmadsvaflerne er lavet med fuldkornsspeltmel, hvorfor de smager en del anderledes end eksempelvis klassiske hjertevafler, men vaflerne er helt sine egne, og smager SKØNT. De er sågar gode kolde og bløde i madpakken!
Vaflerne kan toppes med lige hvad du har lyst til. Jeg har i denne omgang som sagt anvendt kokosskum, ristede mandler, marmelade, lime og friske bær, men vaflerne vil helt sikkert også smage skønt med mascarponecreme, kaffecreme, hjemmelavet nutella, hindbær curd med appelsin eller en hurtig bærkompot.
Vafler til morgenmad i samarbejde med Valsemøllen
Til morgenmadsvaflerne har jeg brugt dansk fuldkorns speltmel fra Valsemøllen. Jeg vil skyde på, at man fint kan bruge andre typer mel til vaflerne, men jeg synes fuldkornsspeltmelen bidrager med en helt vidunderlig dejlig smag.
Jeg har igennem tiden været meget eksperimenterende med forskellige meltyper, med henblik på at finde ud af, hvilke meltyper jeg bedst kunne lide, men også som havde de bedste bageegenskaber til forskellige typer opskrifter. Fuldkorns speltmel er en af dem, jeg er blevet ved med at vende tilbage til, fordi det bidrager med en virkelig dejlig smag, både i boller og i vafler som her. Eksempelvis bruger jeg det stort set altid i mine æltefrie surdejsboller.
I denne opskrift på morgenmadsvafler bidrager melet til en dejlig “grov” smag, men uden at det bliver for groft. Fuldkorns speltmelen er desuden 100% fuldkorn, og rig på B-vitaminer, kostfibre, jern og protein.
Fristet? Hop ned og find opskriften på vaflerne nedenfor!
Vild med morgenmadsvafler med speltmel og banan? Prøv også: fuldkornsvafler med moccacreme, spinatvafler, havrevafler med banan eller sundere bananvafler.
Find opskriften på hurtige og sunde morgenmadsvafler med fuldkorn her:
Morgenmadsvafler med banan
Ingredienser
Morgenmadsvafler
- 150 g Valsemøllen fuldkorns speltmel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1 moden banan
- 40 g smør
Kokosskum
- Den fede del af en kokosmælk
- 3 spsk af den tynde del af en kokosmælk
- 1 tsk limesaft
Yderligere topping
- Friske bær
- Limeskal
- Ristede mandler
Instruktioner
Dagen før
- Kom dåsen med kokosmælk i køleskabet, så den deler sig i en fed del og en tynd del. Du kan læse mere og få gode fifs til kokosflødeskum her: https://plantepusherne.dk/kokosfloedeskum/.
- Sæt piskeris og røreskål på køl. Dette gør det nemmere at piske kokosskummen cremet i morgen.
Om morgenen
- Bland alle de tørre ingredienser, og mos bananen.
- Kom bananmosen ned i skålen til de tørre ingredienser sammen med mælken og ægget.
- Pisk grundigt til dejen er lind.
- Smelt smør og lad det køle lidt af.
- Pisk igen grundigt til dejen er lind.
- Varm et belgisk vaffeljern op (jeg bruger dette) og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.
- Placer de varme vafler på en rist inden servering, så de ikke bliver bløde.
Kokoscreme
- Tag dåsen med kokosmælk ud af køleskabet og åben den. Du må endelig ikke ryste den først, da det er meningen, at den skal have delt sig i to lag. Brug en ske til at fjerne den øverste fede del af kokosmælken, som er helt stivnet i konsistensen, og kom det over i den kolde skål, som har stået i køleskabet natten over.
- Pisk kokosmassen til den er luftig, og tilsæt løbende lidt af tynde del af kokosmælken samt limesaft, så cremen bliver cremet og lækker.
Servering
- Top vaflerne med ristede mandler, friske bær, kokoscreme og lidt limeskal.