Spinatvafler med laksesalat

spinatvafler-med-laks-sunde-opskrift-1

Spinatvafler med diverse lækre toppings er en af de der opskrifter, som har været undervejs for evigt. Eller det føles i hvert fald sådan.

Jeg har lavet (og spist) spinatvafler med laksesalat et utal af gange, men hver gang har jeg spist dem så hurtigt, at de sølle rester, som lå tilbage på tallerkenen, ikke helt var så fotografer-bare, som inden jeg begyndte at fortære portionen. Der er bare noget ved spinatvafler med massere af frisk dild, en cremet laksesalat, frisk fennikel, tomat og avocado som er helt uimodståeligt. Det er lige før, at jeg vil kalde det afhængighedsdannende! Nuvel: priser på laks er et lille skår i glæden, men alligevel ikke nok til, at jeg kan holde mig fra herlighederne! Det siges jo også, at man skal huske at spise fisk….

Sunde spinatvafler med laksesalat

I mandags serverede jeg sådan en tallerken her for mig selv og min kontormakker. Behøver jeg sige, at der var bred enighed om, at dét kunne jeg godt gøre igen. Spinatvafler med laksesalat går rent ind HVER gang, og er perfekt som et sundt indslag på et brunchbord eller som forret eller hovedret. Det er en klassiker til frokost herhjemme efterhånden, og en klassiker bliver altså ikke en klassiker uden grund, skal jeg sige dig 😉

Spinatvafler med havregryn uden mel

Det gode ved spinatvafler er også, at de kan varieres i det uendelige. Både med fyldet, men også med ingredienserne i selve vaflen. Ofte har jeg lavet dem med hvad jeg lige havde i skabene. Denne gang har jeg valgt at bruge havregryn, men tidligere har jeg også lavet dem med mel. Den friske spinat er ligeledes tidligere blevet erstattet af frossen spinat (presset for væske), hvilket også er gået fint. Hver gang er de blevet lækre og gode. Derudover er spinatvafler jo bare super farverige og skønne at se på, samtidig med at de er sunde og mættende. Alt sammen noget, jeg elsker ved mad!

Prøv også vaflerne med tunsalat, fynsk rygeostsalat eller en avocadocreme og laks til, eller kig rundt i mine andre brunchkomponenter og se, om du kan udtænke en lækker kombination. God fornøjelse!

spinatvafler-med-laks-sunde-opskrift-1

Find opskriften på spinatvafler med laks her:

spinatvafler-med-laks-sunde-opskrift-1

Spinatvafler med laksesalat

4,67 fra 6 stemmer
Antal: 6 stk
Forberedelse30 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

 • 100 g havregryn
 • 1 tsk havsalt
 • ½ tsk bagepulver
 • 100 g frisk spinat
 • 100 g flødeost (eller creme fraiche)
 • 2 æg
 • 1 dl mælk
 • 2 spsk olivenolie
 • Olie til vaffeljernet

Topping

 • 1 ½ portion laksesalat (eller varmrøget laks)
 • 1 avocado
 • Lidt græskarkerner
 • ½ tyndt skåret fennikel
 • Frisk dild
 • Evt. også lidt tomat og spinat

Instruktioner

 • Kom alle ingredienserne til vaffeldejen i en blender, og blend til dejen er lind.
 • Sæt dejen i køleskabet og hvile i 15-20 min. Varm imens vaffeljernet op.
 • Når dejen har hvilet og vaffeljernet er varmt, pensl jernet med lidt olivenolie.
 • Bag vaflerne til de er gyldne, og lad dem køle på en bageplade, til de er let sprøde.
 • Top vaflerne med laksesalat, avocado, græskarkerner, frisk fennikel, dild og evt. tomat og spinat. 
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments