Hjemmelavet tunsalat med skyr, kapers, citron og dild

Hjemmelavet tunsalat med skyr, kapers, citron og dild

Jeg har længe gået med tanken om at udvide mit morgenmadsunivers med flere salte opskrifter. Jeg er især ret vild med at inkorporere fisk i mine brunchanretninger, og med denne super lækre (og billige) tunsalat lyder kategoriens startskud!

Tunsalat eller tunmousse?

Hvis der er noget jeg elsker, og som bliver spist mindst en gang om ugen, så er det hjemmelavet tunsalat. Det er ofte min to-go løsning, hvis jeg er idéforladt eller køleskabet er sparsomt ved frokosttid. Udover at være perfekt til frokost ledsaget af ristet rugbrød, er hjemmelavet tunsalat også helt ideelt at servere som komponent til en brunchanretning, f.eks. i ledtog med friskbagt brød.

Faktisk har jeg altid kaldt tunsalat for tunmousse, men eftersom jeg også kaldt min mormors tunmousse (med husblas) for tunmousse, så følte jeg mig altså lidt nødsaget til at undersøge, hvordan man egentlig adskilte de to ting fra hinanden. Jeg kom dog frem til, at det er fuldstændig ligegyldigt, hvad jeg kalder den – smagen er der, og det er det vigtigste!

Hjemmelavet tunsalat med skyr, kapers, citron og dild

Udover at smage fuldstændig forrygende, så mætter tunsalaten også rigtig godt, og det giver altså bare en følelse af luksus, når den laves selv, og ikke blot købes færdig.

Prøv f.eks. at server tunsalaten med disse koldhævede boller eller dette koldhævet morgenbrød. Jeg vil gerne garantere dig for, at du og dine gæster vil juble af ren mad-lykke, når I tager første bid! Såfremt du og dine gæster kan lide fisk, det må nok anses for at være et minimumskrav for succes! 😉

Hjemmelavet tunsalat med skyr, kapers, citron og dild

Find opskriften på hjemmelavet tunsalat med skyr her:

5 fra 2 stemmer
Tunsalat med skyr, kapers, citron og dild
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 


Antal: 1 mellemstørrelse skål
Ingredienser
 • 2 dåser tun
 • 200 g neutral skyr
 • 30-40 g god mayonnaise
 • 30 g kapers (vægt uden vand)
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 lille løg
 • 1/2 bundt frisk dild (gerne lidt ekstra til pynt)
 • Godt med salt og peber
Sådan gør du
 1. Dåserne med tun åbnes og væsken hældes fra. Det er vigtigt at så meget som muligt af væsken er hældt fra, så tunsalaten ikke bliver for vandet.
 2. Kom tunen i en skål sammen med neutral skyr, mayonnaise, kapers og citronsaft.

 3. Finhak løg og dild og kom ved.

 4. Rør tunsalaten godt sammen og smag til med salt og peber

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

4
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Luk menu