Skønne og sunde vafler med et strejf af kardemomme

Det her er de bedste sunde vafler, jeg nogensinde har smagt. Punktum. De er de samme ingredienser, jeg hid til har brugt i mine bestræbelser på at lave vafler uden smør, sukker og mel, men denne gang ramte jeg bare virkelig plet med fordelingen af mængderne, for de blev ganske enkelt bare virkelig gode. Desuden er de også spækket med en masse gode ting, hvilket får det til at føles en tand mere lovligt at guffe vafler i sig flere gange om ugen!

…Og ja, disse sunde vafler bliver let sprøde

Sagen er den, at min veninde har sammenlignet disse sunde vafler med almindelige hjertevafler, og det var jo egentlig det største kompliment, de kunne få – og derfor måtte det også nævnes her. Vaflerne er let sprøde, tilpas søde, og bare helt perfekte lune med hindbær, en klat bærkompot, lidt peanutbutter eller sirup på toppen. Jeg har allerede planer om at lave dem igen, men inden da vil jeg liiiiige skynde mig at dele opskriften med jer.

Ps. Er man underlig, når man bliver ovenud begejstret for at finde en gammel bageplade fyldt med skrammer, slid og fastbrændt fedt?  For det er lige præcis hvad min nye fotoplade er, og jeg er vild med den!

Find opskriften på de sunde vafler her:

5 fra 2 stemmer
Skønne og sunde vafler med et strejf af kardemomme
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 
Ingredienser
  • 2 mellemstore meget modne bananer (vaflernes sødme afhænger af modenheden, så det er vigtigt, at de er godt modne)
  • 1-1,5 dl rismælk
  • 2 æg
  • 50 g proteinpulver med vaniljesmag
  • 70 g havregryn
  • 30 g kokossukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
Sådan gør du
  1. Havregryn blendes til mel og hældes i en skål
  2. I skålen tilsættes resten af de tørre ingredienser
  3. Bananerne blendes sammen med rismælk, til der ingen klumper er, og hældes over i skålen med de tørre ingredienser
  4. Ingredienserne piskes sammen til dejen er helt glat
  5. Dejen skal have lov at stå 10-15 min på køkkenbordet, så den har mulighed for at samle sig (Hvis den er meget tynd så tilsæt en smule mere proteinpulver og havregryn. Det kan variere pga. æggets størrelse og mængden af mælk)
  6. Vaffeljernet opvarmes, sprayes med kokosolie (eller pensles med fedtstof) og vaflernes bages en efter en til de er gyldne og løsner sig fra jernet. Der skal ca. 3 spsk dej til én vaffel.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Dette indlæg har 5 kommentarer

  1. Der står noget med æg i beskrivelsen, men ikke oppe i opskriften.. er det noget der skal tilføjes? 🙂

    1. Ih, Katrine. Hvor var det godt du så det. Tak for din besked. Jeg har simpelthen glemt at få skrevet æg på ingredienslisten! Opskriften er rettet til nu! Hav en fantastisk dejlig weekend 🙂

      Knus Anna

  2. De ser virkelig lækre ud! Hvor mange bliver der til?

    1. Hej Mie,
      Ih, det kan jeg simpelthen ikke huske. Næste gang jeg laver dem, tjekker jeg lige op på det, og skriver det ind i opskriften. Dog kan det siges, at vi plejer at blive mætte, når vi er 3, som sidder rundt om bordet. Håber det gav lidt svar, og ellers giver jeg lige en heads up, når antallet skrives ind!

      Knus Anna

Skriv et svar

Close Menu