Svampede pandekager med græskar og æble

Svampede pandekager med græskar og æble 1

Det vil formentlig ikke komme bag på dig, hvis jeg siger, at jeg spiser grød de fleste morgener. Med alle mine forskellige variationer, tror jeg virkelig aldrig, at jeg bliver træt af det. Hvilket måske er meget godt, når min blog går under navnet “grødgrisen”. På trods af det faktum, synes jeg alligevel, at det kan være skønt sommetider at udskifte grøden med en anden slags morgenmad. Du ved .. at spise varieret skulle jo være så sundt. Her kommer pandekager ind i billedet.

Udover mine yndlings koldhævede boller, som I kan finde opskriften på her, er pandekager en af de første alternativer, jeg tyer til. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige slags pandekager med lækker topping, og denne gang mundede det ud i disse svampede pandekager med græskar og æble, som er helt perfekte her i vinterhalvåret. På toppen er små stykker æble, pekannødder og naturligvis min pekannøddesmør, som jeg stadig bruger på alt.. nogle ville måske kalde det en besættelse, jeg kalder det entusiasme.

Svampede pandekager med græskar og æble 2

Er du vild med pandekager? Se indekset for pandekager og vafler her.

Fif: for at spare tid om morgenen, kan græskaret fint koges dagen før og opbevares i køleskabet i en lufttæt bøtte.

Find opskriften på pandekager med græskar og æble her:

Svampede pandekager med græskar og æble 3

Svampede pandekager med græskar og æble

5 fra 2 stemmer
Antal: 2 -3 personer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt45 minutter

Ingredienser

Pandekager

 • 250 g hoccaido græskar
 • 1 stort æble
 • 2 æg
 • 100 g havregryn
 • 1 dl mælk
 • 1 spsk kokossukker ((eller alm. sukker))
 • 1 tsk bagepulver
 • Et nip salt
 • Et nip vaniljepulver ((eller vaniljesukker))
 • Et nip kardemomme
 • 1 tsk kanel
 • Evt. lidt fintrevet ingefær

Topping

 • Pekannøddesmør
 • 1 æble

Instruktioner

 • Hoccaidogræskar skæres i grove tern og hældes i en gryde med vand. Kog græskarternene til de er møre (tager ca. 20 min), hæld vandet fra, og blend til puré.
 • Tilsæt de resterende ingredienser til pandekagedejen og blend med.
 • Steg pandekagerne på middel varme og server med toppingen

Noter

Pandekagerne er ikke vanvittigt søde. Jeg synes sødmen passer perfekt til toppingen. Et godt fif er at starte med at stege én pandekage, smage på den, og se om der skal mere sødme i dejen (eller flere krydderier) ift. hvordan du gerne vil have dem.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Indlægget indeholder affiliative links

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments