Appelsinsalat til brunchbordet

appelsinsalat-med-citronsirup-og-mynte-

I skrivende stund er jeg kravlet ind under et tæppe, og har allieret mig med varme fra sofaen og en balje kaffe. November-kulden er for alvor sat ind. Lige så hyggeligt, jeg synes det er at drikke varm chokolade, og spise efterårsgrød til morgenmad, lige så meget hungrer jeg efter sol og sommer. Heldigvis er appelsiner virkelig gode på denne tid af året, så denne appelsinsalat må fremover inkorporeres som et del af mine weekendmorgener. Den giver i hvert fald et frisk pust til det ruskende efterårsvejr. Og så er den bare helt perfekt i selskab med friskpresset appelsinjuice med græskar, blødkogte æg og koldhævede fuldkornsboller.

Appelsinsalat med citronsirup og mynte

I sidste weekend fik jeg lyst til at gøre lidt mere ud af morgenmaden. Jeg har arbejdet meget de sidste par weekender, så jeg havde lyst til at fordybe mig i køkkenet, og senere forkæle mig selv med et skønt brunchbord. Denne appelsinsalat med grape, citronsirup, mynte, pistacienødder og nigella frø har længe stået på min liste over idéer til opskrifter, og nu fik jeg den endelig lavet. Heldigvis for det. For det nød jeg godt af i flere dage!

appelsinsalat-med-citronsirup-og-mynte-

Et sundt og syrligt brunchindslag

Anretningen er både sød og syrlig på en og samme tid, og får en dejlig sprødhed fra pistacienødderne. Egentlig kan man variere den i det uendelige, og næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at drysse myntesukker på, i stedet for citronsirup, og måske erstatte pistacienødderne med pinjekerner. Jeg tror faktisk det er lidt svært at ødelægge en appelsinsalat. Så længe man holder den til få, gode komponenter, så vil en appelsinsalat som denne altid vække begejstring.

Det er desuden en anretning som emmer af overskud og friskhed, men som er lynhurtig at bikse sammen. Det er også værd at tage med. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver appelsinsalat.

appelsinsalat-med-citronsirup-og-mynte-

Find opskriften på appelsinsalat her:

appelsinsalat-med-citronsirup-og-mynte-

Appelsinsalat

5 fra 1 stemme
Antal: 1 skål
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt15 minutter

Ingredienser

Citronsirup

 • ½ øko citron ((saft og skal))
 • ½ dl vand
 • ½ dl rørsukker

Øvrigt

 • 1 appelsin
 • ½ grapefrugt
 • 1 spsk pistacienødder
 • 1 tsk nigella frø

Instruktioner

 • Riv citronskallen fint, og den ned i en lille gryde sammen med citronsaft, vand og rørsukker.
 • Når sukkerne er smeltet sammen med de resterende ingredienser, koges siruppen i 2-3 minutter
 • Hæld den over i en lille flaske, skål eller lign., og lad den køle, imens du forbereder resten af salaten
 • Skræl appelsin og grape, og skær dem i små fileter 
 • Hak pistacienøddderne groft, og evt. også myntebladene
 • Anret fileter af appelsin og grape i en skål, hæld citronsirup udover, og drys med pistacienødder, nigella frø og frisk mynte

Noter

 • Citronsirup kan fint laves flere dage før og opbevares på køl. 
 • Citronsirup, pistacienødder og nigella frø skal først hældes over appelsin/grape lige inden servering, så bliver det bedst.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments