Citronmuffins med marcipan

Opskriften på citronmuffins indeholder reklamelinks markeret med *

citronmuffins med marcipan og kardemomme

Disse luftige citronmuffins med marcipan er super nemme at lave, og får en skøn og saftig konsistens. De er fyldt med smag fra citron og marcipan, og har et lille bid af kardemomme. De smager virkelig fantastisk, om de så nydes til aftenkaffen eller som et sødt element på et velassorteret brunchbord.

Luftige citronmuffins til aftenhyggen

Den anden dag sås jeg med søde Camille Maja, hvor vi brugte dagen på at lave kreationer i køkkenet: heriblandt en Breakfast Bowl, disse skønne citronmuffins samt en brunchtærte, som jeg snarest vil dele opskriften på. Efter en lang dag med massere af syslerier i køkkenet, nuppede vi om aftenen et par muffins med ind i sofaen under et tæppe, og tændte for en dokumentar. Det var så rart bare at kunne koble af, snakke, hygge og spise gode muffins. Igen… for vi havde jo naturligvis allerede smagt på dem inden da. Det kan man altså ikke vente flere timer med at gøre 😉

citronmuffins med marcipan og kardemomme

Svampede citronmuffins med marcipan

Der var et par stykker til overs som Daniel fik serveret til brunch dagen efter. Det fik jeg ingen klager over. Især ikke, fordi hans yndlings boller også var på bordet (den opskrift kan findes her). Det var faktisk også en ret luksus start på dagen, hvis jeg selv skal sige det.

citronmuffins med marcipan og kardemomme

Find opskriften på citronmuffins her:

citronmuffins med marcipan og kardemomme

Citronmuffins med marcipan og kardemomme

4,23 fra 9 stemmer
Antal: 6 muffins
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Muffins

  • 2 æg
  • 80 g rørsukker*
  • 80 g smør
  • 60 g marcipan
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • Skallen fra 1 økologisk citron
  • Saften fra 1/2 økologisk citron
  • 80 g hvedemel

På toppen

  • Flormelis
  • Vand
  • Citronskal ((smag til))
  • Ristede og hakkede mandler* (eller hasselnødder)

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Smelt smøren og lad det køle, imens du river marcipanen på et rivejern.
  • Pisk æg og sukker til en luftig og hvid masse.
  • Tilsæt den afkølede smør til æggesnapsen og tilsæt revet marcipan, kardemomme, bagepulver, salt, revet citronskal og citronsaft.
  • Sigt melet ned i massen og vend ingredienserne sammen til dejen er lind.
  • Kom dejen i muffinforme og bag dem i den forvarmede ovn i ca. 15 min midt i ovnen. 
  • Imens dine muffins bager i ovnen, kan du lave glasur af flormelis og vand. Smag glasuren til med revet citronskal.
  • Lad de færdigbagte muffins køle helt af, før du kommer glasur på, og pynt med ristede og hakkede hasselnødder.
  • Velbekomme!
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
5 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments