Opskriften på rødgrød med fløde er udviklet i samarbejde med Valsemøllen.
I dag deler jeg min bedste opskrift på rødgrød med fløde i 2 vidunderlige varianter. Den første variant, jeg taler om, er den helt klassiske som nydes med en (stor) squeeze iskold fløde. Den anden variant er et bud på, hvordan du nemt tryller resterne af rødgrød med fløde om til en deluxe portion morgenmad 😉 Begge varianter er et kæmpe hit herhjemme pt., og jeg har i flere dage mæsket mig i rød grød med fløde både til morgenmad og dessert.
Rød grød med fløde til dessert
I aften tager jeg en piskefløde, en pose solmodne bær og en rest rørsukker under armen og gentager succesen sammen med min familie. Rødgrød med fløde er nemlig en genial, let og dejlig dessert når maverne er fyldt med grillmad.
Når du så alligevel har maven lidt for fyldt med grillmad, og bliver nødt til at levne, så er det her, at rød grød med fløde i morgenmadsedition kommer ind i billedet.
Klassisk rødgrød med fløde med ribs, hindbær og jordbær
Det er måske ikke alle, som er klar på at tilføre piskefløde til sin morgenmad, men hvis du har mod på det, så bidrager piskefløden med en virkelig dejlig smag, og giver en perfekt afrunding til den syrlige skyr. Skyren toppes med cremet rød grød og sprøde kerner, og så har man den nemmeste dessert-agtige portion morgenmad, som smager kanon godt.
Rødgrød med fløde til morgenmad i samarbejde med Valsemøllen
Normalvis har jeg altid synes, at rød grød med fløde manglede et knasende element. Her på det seneste er jeg egentlig blevet ret glad for at spise den helt klassiske variant, men til morgenmad synes jeg stadig, at der skal lidt knas til. Til kerneknasen har jeg brugt økologiske frø, kerner og havregryn fra Valsemøllen, som udover at bidrage med en virkelig skøn smag også bidrager med proteiner, fibre og fuldkorn.
Set i lyset af alle de gode og nærende ting, som kernerne og skyren bidrager med, så synes jeg godt, at jeg kan slippe afsted med at spise rødgrød og fløde til morgenmad 😉 Hvis du er enig, så skynd dig at find opskriften nedenfor!
Elsker du også at spise sommer i en skål til morgenmad? Prøv også: køleskabsgrød med bærkompot og rugknas eller blåbærsmoothie med chiagrød.
Find opskriften på rød grød med fløde her:
Rød grød med fløde
Ingredienser
Rød grød
- 300 g friske eller optøede røde bær (jeg brugte 50g ribs, 100g hindbær og 150g jordbær)
- 70 g rørsukker
- ½ dl vand
- 1 spsk maizena majsstivelse (+ 1 spsk vand)
Kerneknas
- 3 spsk Valsemøllen grovvalsede havregryn
- 1 spsk Valsemøllen økologiske græskarkerner
- 1 spsk Valsemøllen økologiske solsikkekerner
- 1 tsk Valsemøllen økologiske sesamfrø
- 1 nip salt
- 1 tsk smør
Servering til dessert
- Rød grød
- Piskefløde
Servering til morgenmad (1 portion)
- 150 g skyr
- 2 spsk piskefløde
- 1 stor spsk rød grød
- 1 spsk kerneknas
Instruktioner
Rød grød
- Kom bær i en lille gryde sammen med rørsukker og vand. Hak jordbærene en smule i stykker, rør det hele sammen, og lad blandingen trække i 15-30 min.
- Kog blandingen op i ca. 5 min., til alle bærene er bløde, men så jordbærene stadig har bid.
- Bland maizena med lidt vand og tilsæt grøden under omrøring. Lad grøden småkoge på middel-lav varme i 2 min mere, og tag den af varmen. Lad grøden køle helt af. Opbevares på køl.
Kerneknas
- Kom alle ingredienserne til kerneknasen på en pande på nær smøren og rist til kernerne er gyldne. Tilsæt smøren og rist til smøren er HELT væk, og havregrynene også har fået en gylden farve.
Servering til dessert
- Server den kolde rød grød med kold fløde!
Servering til morgenmad
- Bland skyr og fløde sammen og top med rød grød og kerneknas!