Sundere chokoladekage med dadler og squash

sundere-chokoladekage-med-dadler-og-squash-1

Denne sundere chokoladekage med dadler og squash er inspireret af én, min veninde Emma og jeg spiste, da vi var i Indonesien i sommers. Jeg tror ikke just, at kagen var balinesisk, men ikke desto mindre var den så god, at jeg fik lyst til at kaste mig ud i en efterligning herhjemme i eget køkken. Om du vil betegne chokoladekagen som sund eller ej, det vil jeg lade være op til dig, men den smager helt forrygende, og det vil jeg personligt betegne som det vigtigste i den diskussion.

Svampet chokoladekage uden tilsat sukker

Dadelkagen, jeg ikke desto mindre har valgt at kalde en “sundere chokoladekage”, er genial til eftermiddagskaffen eller som en sød slutning på et brunchbord. Kagen er piv nem at lave, super svampet og lækker, og så bliver den kun bedre efter en dag i køleskabet. Det betyder, at du kan lave den dagen før og være dagens helt i skysovs grundet dit kæmpe overskud, når dine gæster møder op dagen efter 😉 Alt det kræver er en enkelt times benarbejde, og så er der hurtigt chokoladekrummer i alles mundvige.

GENIALT, hvis jeg selv skal sige det (og det skal jeg jo…).

sundere-chokoladekage-med-dadler-og-squash-1

Sundere chokoladekage med squash og hasselnødder

For nogle år siden var jeg inde i en periode, hvor jeg ikke ville røre raffineret sukker. De dage er (gudskelov) ovre, men ikke desto mindre, så gav det mig indsigt i, at dadler er en glimrende sukker-substitut, fordi de har den skønneste karamel-agtige konsistens og søde smag. Dengang spiste jeg mig igennem den ene dadelkugle og dadelkage efter den anden, men denne svampede sundere chokoladekage er den bedste, jeg har smagt indtil nu, omend jeg har smagt mange gode!

Oprindeligt ville jeg have kaldt den en brownie, men for mig er den titel forbeholdt sukker-bomberne med rigelige chokolade/smør-mængder og den karakteristiske sprøde overfalde. Ligesom den her. Derfor hoppede jeg i tænkeboksen, og chokoladekagen blev født.

…og jeg lover dig, denne svampede og saftige chokoladekage slår alle dem, du har mødt igennem din folkeskoletid. Den er måske svær at karakterisere indenfor et gængs navn, men smagen og konsistensen fejler INTET, og det er umuligt at holde sig til ét stykke.

Prøv bare.

sundere-chokoladekage-med-dadler-og-squash-1

Vild med chokolade? Prøv også: verdens bedste brownie, chokoladesmoothie eller hjemmelavet nutella.

Find opskriften på sund chokoladekage med dadler her:

sundere-chokoladekage-med-dadler-og-squash-1

Sundere chokoladekage med dadler

Denne sundere chokoladekage med dadler og squash smager FANTASTISK, og er sindssygt svampet og konfekt-agtig.
4,80 fra 5 stemmer
Antal: 6 stykker
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Grej

 • 1 lille rugbrødsform (eller lign)

Dej

 • 50 g smør
 • 50 g mørk chokolade (70%)
 • 50 g hasselnødder
 • 10 -12 stk dadler
 • ½ squash (ca. 100 g)
 • 30 g kakao (bagekakao)
 • 50 g speltmel (eller hvedemel)
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 nip salt
 • 2 æg

Instruktioner

 • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 • Smelt smør og chokolade sammen i en lille gryde på lav varme (eller i mikrobølgeovn), og stil gryden til side.
 • Rist hasselnødderne gyldne i ovnen eller på en pande, og afskal dem ved at gnide dem i et viskestykke.
 • Hak de afskallede hasselnødder groft i en foodprocessor, og kom dem i en lille skål.
 • Riv squashen groft i foodprocessoren eller på et rivejern og læg til side.
 • Fjern stenene fra dadlerne, og kør dem til en smooth masse. Tilsæt herefter bagekakao, speltmel, vaniljesukker, bagepulver, salt, squash, smeltet smør og chokolade. Blend til massen er samlet, og bland herefter hasselnødderne i.
 • Pisk æggene i et par minutter til de er lyse og luftige, og pisk dem herefter sammen med dadelmassen.
 • Kom kagen i en lille rugbrødsform (eller lign.) beklædt med bagepapir, og bag kagen i den varme ovn i ca 12–15 min til den er fast, men stadig blød indeni. Det er vigtigt, at den er stadig er blød indeni, fordi da smager den klart bedst.
 • Lad kagen stå og køle af i formen, så den samler sig.
 • Spis den med det samme, eller sæt den i køleskabet natten over. Den er aller bedst, når den har fået lov at stå på køl et par timer eller til dagen efter.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
11 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments