Breakfast Bowl med quinoa

Opskriften på breakfast bowl indeholder reklamelinks markeret med *

breakfast bowl morgenmadsbowle

En Breakfast Bowl med quinoa, tomatsalsa, svampe, spinat og et spejlæg er undervurderet. Faktisk er det nærmest ikke rigtig vurderet, for det er ikke noget, ret mange spiser til morgenmad. Det er en fejl, for det smager dælme godt, og så er det et ret lækkert alternativ til så meget andet morgenmad. Især hvis man lige står en søndag og skal tømme grønsagsskuffen for rester. Fyldet i en Breakfast Bowl kan nemlig varieres i det uendelige!

Breakfast Bowl med quinoa, tomatsalsa og svampe

I lørdags havde jeg besøg af min veninde Camille Maja, som forøvrigt blogger lige her (og laver læææækker mad). Camille er også madblogger, så vi blev hurtigt enige om, at vi ville bruge vores dag på mad. Det resulterede i en hel dag med madlavning, bagning og smagsprøve-spisning samt en masse snak. Kronisk mæt – det er nok den bedste måde at beskrive dagen. Og hyggelig. Også virkelig hyggelig!

Camille mente, at hun manglede lidt flere morgenmadsopskrifter på sin blog, så den fiksede vi. Det resulterede i 3 virkelig lækre opskrifter, som jeg vil dele med jer i den kommende tid. Det er så dejligt, at kunne hygge med madeksperimenter med en, som ikke synes det er skørt at bruge 20 min+ på at  billeddokumentere maden inden spisning 😉 Men hey, det kan I jo nyde godt af nu. Til en start med denne Breakfast Bowl med quinoa.

breakfast bowl morgenmadsbowle-6

Breakfast Bowl // morgenmadsbowle

Idéen til at lave en Breakfast Bowl opstod, da jeg scrollede ned forbi en lignende version hos min søde veninde Cecilie Lykke på Instagram. Det måtte Camille og jeg altså også prøve at lave (OG SPISE), hvilket resulterede i denne portion, som vi spiste som en del af vores lørdags mad-marathon. Resterne nød jeg godt af i går, for det der er til overs udgør nemlig en glimrende salat med lidt olivenolie og tun blandet i.

Er du også til morgenmad i en skål? Prøv også: bærrig smoothiebowl, greenie/grønsagssmoothie, frugtsalat med skyr eller en af mine mange grødopskrifter.

breakfast bowl morgenmadsbowle-6

 

Find opskriften på breakfast bowl her:

breakfast bowl morgenmadsbowle-6

Breakfast Bowl

4 fra 2 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse15 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

Quinoa

  • 1 ½ dl gul quinoa*
  • 3 dl vand
  • ½ tsk salt

Resten af fyldet

  • 150 g spinat
  • 150 g svampe
  • Frisk timian
  • Salt/peber
  • 10 cherrytomater
  • ¼ rødløg
  • Lidt olivenolie
  • Citronsaft
  • 2 æg

Instruktioner

  • Kom quinoa, vand og salt i en gryde og kog til vandet er opløst og quinoaen ikke er hård længere og bliver mere gennemsigtig i farven
  • Imens quinoaen koger, skyldes spinat og svampene skæres i små skiver
  • Steg svampene på en pande i lidt fedtstof sammen med frisk timian og salt og peber. Rør løbende og steg til de er ristet gyldne. Til slut tilsættes spinaten, så den falder lidt sammen og blander sig med svampene.
  • Cherrytomaterne skæres i kvarte, og rødløg finthakkes.
  • Bland tomat, rødløg og lidt olivenolie sammen, og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kom quinoa i en skål, top med tomatblandingen, spinat og svampe.
  • Lav spejlæg af æggene og læg ovenpå lige inden servering. Retten spises lun.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments