Sund smoothiebowl med topping overload

sund smoothiebowl med brombær, blåbær og banan

Okay… sunde smoothiebowls har tryllebundet mig til et punkt, hvor jeg vågner hver eneste morgen, og har lyst til at lave en til. Jeg har altid været meget mere til at spise grød om morgenen, fordi jeg har følt det mættede mere, men her i sommervarmen er jeg virkelig kommet til at holde af en sund smoothiebowl. Såfremt den er toppet med massere af banan, bær og müsli støv eller granola. Dét er nemlig perfekt sommermorgenmad i min optik.

Smoothiebowl med brombær og blåbær

Forskellen på en almindelig drikkesmoothie (som denne) og en smoothiebowl ligger mest af alt i konsistensen og topping. Smoothiebowls kan virkelig noget andet, fordi konsistensen er så tyk og lækker, at man kan komme topping på, uden at toppingen forsvinder ned i dybet af skålen efter det første billede er taget (jeps, det er det jeg måler succesen ift. tykkelse på… man er vel lidt miljøskadet).

Smoothien her er lavet med frosne bær og banan, og spædet til med lidt plantemælk, så konsistensen bliver tyk lidt ligesom is. Og ja, så er jeg gået amok med toppingen, fordi min svigermor sendte alverdens bær med mig hjem, sidst vi sås. Jeg er dog helt sikker på, at et mindre ekstravagant udvalg af bær på toppen også vil kunne gøre tricket 😉

sund smoothiebowl med brombær, blåbær og banan

Rigtig god fornøjelse!

Find opskriften på sund smoothiebowl med topping overload her:

5 fra 5 stemmer
sund smoothie bowl med brombær, blåbær og banan
Sund smoothiebowl
Forb. tid
10 min
Samlet tid
10 min
 
Ret: Morgenmad
Antal: 2 personer
Ingredienser
Sund smoothiebowl
 • 2 frosne modne bananer (ca. 200g)
 • 100 g frosne brombær/hindbær
 • 100 g frosne blåbær
 • 1,5 dl rismælk (kan erstattes af alm. mælk)
 • 1 nip kanel
 • Evt. et par tsk nøddesmør
Toppingforslag
 • Müslistøv
 • Friske bær
 • Banan
 • Kokosflager*
 • Gerne en spsk peanutbutter* (eller anden nøddesmør)
Sådan gør du
 1. Hvis du ikke har frosne bananer, skal disse laves aftenen før. Det gøres ved at skære de modne bananer i skiver, komme dem i en frysepose og i fryseren til de er helt frosne. Lav endelig flere, så du har til en anden gang.

 2. Kom alle ingredienserne til smoothien i en foodprocessor eller en kraftig blender og blend indtil konsistensen bliver tyk. Brug endelig ikke for meget væske. Det er nemmere, hvis man kommer en masse væske i, men konsistensen vil ikke blive lige så god. Brug derfor en god maskine til smoothien. 

 3. Når smoothien er færdig kommes den i skåle og toppes med topping. Toppingen på billedet er angivet ovenfor, men brug endelig det køleskabet og køkkenskabene rummer!

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

1
Skriv et svar

avatar
  Abonner  
Nyeste Ældste Mest upvotede
Giv besked om
Luk menu