Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 8. marts 2019

Bagte tomater med parmesan

bagte-tomater-med-parmesan-cherrytomater-foodstyling

Bagte tomater med parmesan er to die for. Måske ikke helt bogstaveligt talt, men så næsten da. Forestil dig at tage en bid af en helt saftig, sød, syrlig og skøn bagt cherrytomat med friskrevet parmesan på toppen. Og så måske ovenpå en portion perfekte cremede røræg. Tro mig. Det vil du ikke gå glip af.

Jeg har altid haft en ting for tomater. Det er næsten lige meget hvad man gør ved dem, eller ikke gør ved dem, så smager de bare virkelig godt. Hele min barndom spiste jeg altid brød med smør, tomater og flagesalt. Det er jeg kommet lidt væk fra det de seneste år, men jeg tænker, at bagte tomater er en glimrende måde at genoptage successen på.

Små bagte tomater til brunch

Bagte tomater kan jo egentlig bruges i og på alt muligt forskelligt. Ofte bruger jeg dem i salater, eller i forbindelse med brunch, hvor de er virkelig lækre sammen med røræg, eller ovenpå brød sammen med avocado og hummus. Sådan et fad med bagte tomater emmer af overskud, men i virkeligheden er det jo bare at bruge 2 min på at lave en marinade, og så passer tomaterne ellers sig selv i ovnen, indtil du skal servere.

bagte-tomater-med-parmesan-cherrytomater-3

Langtidsbagte tomater med parmesan ost

Jeg vover at kalde disse tomater langtidsbagte, omend de kun skal have lidt over en time. Det gør dem måske nærmere semi-langtidsbagte, sammenlignet med andre varianter, men min tålmodighed rækker altså ikke til meget mere. I stedet for at give dem 3-4 timer ved 100 grader, bager jeg dem ved højere varme i mindre tid. Det kan sagtens anbefales, og giver et dejligt saftigt resultat.

Allerede efter 1 time og 15 minutter ved 150 grader bliver de bagte tomater nemlig helt søde og saftige indeni, samtidig med stadig at have bid. Drysser man herefter med et godt drys revet parmesan, så er det virkelig svært ikke at blive glad i både mund og mave. Hvis du ikke er til parmesan ost, så kan du sagtens spise tomaterne uden.

bagte-tomater-med-parmesan-cherrytomater

Er du også glad for tomater? Prøv også: tomat og mozzarella med basilikumsolie, breakfast bowl med quinoa og tomat eller bruschetta med tomat, pesto og røræg.

Find opskriften på bagte cherrytomater her:

bagte-tomater-med-parmesan-cherrytomater-foodstyling

Bagte tomater med parmesan

Bagte cherrytomater med parmesan er lækker som tilbehør til brunch eller i en salat.
5 fra 5 stemmer
Antal: 1 portion
Forberedelse5 min
Tilberedelse1 t 30 min
I alt1 t 35 min

Ingredienser

  • 500 g cherrytomater
  • ½ dl olivenolie
  • 2 spsk citronsaft (eller balsamico eddike)
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 nip peber
  • Flagesalt
  • Evt. lidt friske krydderurter ((f.eks. timian eller basilikum))
  • Parmesan ost

Instruktioner

  • Varm ovnen op på 150 grader varmluft.
  • Fordel cherrytomaterne (gerne med stilk for udseendet) i et fad. 
  • Bland olivenolie, citronsaft, rørsukker og peber grundigt sammen og fordel over tomaterne. 
  • Drys med et generøst lag flagesalt og bag tomaterne i ovnen i ca. 1 time og 15 min til de er gyldne og bløde inden i. 
  • Riv lidt frisk parmesan ost over tomaterne, og server!
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...
stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift

Stegte champignon med vindruer

hummus-nem-hurtig-laekker-perfekt-tilbehoer-klassisk-kikaerter-paa-daase-opskrift

Hummus – på 10 min!

raacreme-til-frugtsalat-2

Råcreme og frugtsalat

aeggekage-med-bacon-groensager-champignon-tomater-timian-opskrift-foodstyling-madfotografering-4

Æggekage med bacon og grøntsager

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope