Tomat og mozzarella med basilikumsolie

Jeg har efterårsferie for første gang i nogle år, og jeg er vild med konceptet! Det giver tid til at gå lange ture i solen og have dage med næsten ingen planer på programmet.

Den anden dag kom min veninde over, og foruden en omgang aften-Zumba, så havde vi kun én eneste plan for dagen: brunch… Og massere af det! Det var den perfekte anledning til at teste denne opskrift på tomat og mozzarella med basilikumsolie, som jeg har haft planer om at lave længe. Det er super simpelt, men smager forrygende, og er en god måde at pifte et brunchbord op på, hvis du er gået træt i det sædvanlige. Vi spiste anretningen sammen med nybagte surdejsboller, rugbrød, røræg, kanelsnurrer, kaffe, pålæg og frisk frugt. Behøver jeg sige, at det var en god morgen?

Basilikumsolie i Barcelona

I sommers var Daniel og jeg en smuttur til centrum af Barcelona, og efterfølgende i sommerhus ved kysten sammen med min familie. Turen kan du læse om her, hvis du har lyst. De dage vi tilbragte i centrum af den skønne by blev blandt andet brugt på at udforske spisteder. En af dagene fik vi serveret en lille appetizer med tomat, mozzarella og en form for olie, som denne anretning er inspireret af. Jeg har lavet en kraftig basilikumsolie til, som virkelig klæder de friske cherrytomater og den fede mozzarella.

Min veninde og jeg blev forresten enige om, at anretningen roligt kan udgøre fast inventar på brunchbordet fremover! Især fordi det emmer af overskud, men samtidig bare er så nemt og hurtigt at lave!

Find opskriften på tomat og mozzarella med basilikumsolie her:

0 fra 0 stemmer
Tomat og mozzarella med basilikumsolie
Forb. tid
10 min
 
Ret: Brunch, Frokost, Morgenmad
Antal: 2 små skåle (2 personer)
Ingredienser
Basilikumsolie
  • 4 spsk olivenolie
  • Saften fra ½ citron
  • ¾-1 tsk rørsukker
  • 3 store håndfulde frisk basilikum
  • 1/2 tsk salt
  • 1 nip peber
Resterende ingredienser
  • 200 g cherry tomater
  • 125 g frisk mozarella (mini)
  • Evt. basilikum, karse, spirer eller lign. til pynt
Sådan gør du
  1. Start med at lave basilikumsolien ved at komme alle ingredienserne i en minihakker og blend til massen er så lind, som du gerne vil have den.

  2. Kom cherrytomater og frisk mozarella i to små skåle, og hæld olien udover

  3. Pynt med lidt ekstra basilikum, karse, spirer eller lign. og server!

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Skriv et svar

Luk menu