Morgenmad på farten: 5 gode idéer

kold grød med ingefærkaramel og kirsebær
havregroedsmuffins med banan og mandler
knaekbroed-med-havregroed-og-kerner-1
maettende morgenmad smoothie baer banan

Nu er jeg jo selv i den heldige situation, at jeg de fleste morgener kan tage mig god tid til morgenmaden, og ikke behøver at stå lænet halvt ind over køkkenvasken, imens jeg indhalerer havregryn med mælk, og febrilsk forsøger at drikke min kaffe samtidig. Okay eksemplet er ikke skitseret ud af den blå luft, men ikke desto mindre hører morgenmad på farten sig sjældenhederne til. Det er et privilegie, og ofte priser jeg mig altså lykkelig for fleksibiliteten i, at jeg både er studerende og selvstændig på en og samme tid. Det kan du læse mere om her, hvis du har lyst.

5 gode idéer til morgenmad på farten

Det sker ikke så sjældent, at der tikker spørgsmål ind i min indbakke, som efterspørger gode idéer til morgenmad, som er nem og hurtig at have med på farten. Det har resulteret i dette indlæg med 5 gode idéer til nem morgenmad på farten… eller dvs. nærmere 16 idéer, fordelt over 5 kategorier. Jeg kunne ikke begrænse mig, da jeg først fik kigget opskriftsindekset igennem 😉

For at komme til opskrifterne skal du blot klikke på teksten på billedet!

1. Pandekager

Første på listen er PANDEKAGER i lidt sundere formater. Det er altid lækkert at nuppe en portion lækre og mættende pandekager med på farten. Jeg er især glad for klatkager, bananpandekager og havregrødspandekager, fordi alle tre fungerer glimrende som gnave-pandekager, fordi de er gode både lune og kolde.

2. Smoothies

Det lyder omfattende at lave en smoothie om morgenen, og jeg forstår godt, hvis du vender øjne ved tanken. MEN det behøver ikke at være ret tidskrævende! Du kan klargøre alle ingredienserne mange dage forinden og komme dem i små fryseposer. Når du vil lave din smoothie hældes posens indhold i en shaker, der tilsættes godt med væske og smoothien blendes direkte i shakeren med en stavblender. Kom et låg på, og så har du morgenmad med på farten på nul komma fem. Dét er nemt, hurtigt og så smager det fantastisk dejligt.

3. Kold grød

En anden virkelig god måde at medbringe sin morgenmad på, er at lave en køleskabsgrød, som kan blandes i en bøtte om aftenen, og sættes i køleskabet for at samle sig natten over. Om morgenen toppes grøden med lækkerier, og så er der virkelig hurtig morgenmad to go.

4. Bagt grød

Bagt grød i muffin-form eller blot i en lille bøtte er en undervurderet spise. Det smager glimrende koldt, og er ligeledes nemt at have med på farten.

5. Et alternativ til et rundstykke fra tanken

Okay. Let’s face it: et rundstykke fra tanken kan altså noget. Men det kan grødboller, sundeboller med juice pulp og knækbrød med havregrød også. Især toppet med smør, ost, marmelade, avocado, hytteost eller lign.

Jeg har udvalgt disse to opskrifter på boller, fordi de holder sig dejligt fugtige og gode i flere dage, og derfor er velegnede til at have med på farten, hvor en brødrister ikke rigtig er en mulighed.


Jeg håber indlægget gav dig et par idéer til, hvad du kan tage med på farten, næste gang din morgenmad skal spises to go! Om ikke andet gav det mig anledning til at se gamle opskrifter igennem og blive inspireret til, hvad min morgenmad skal bestå af i morgen!

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments