Pærekage i chiagrød format

Opskriften på chiagrød a la pærekage indeholder reklamelinks markeret med *

chiagroed a la pærekage med pærekompot og mysli

Chiagrød a la pærekage er nok en af de bedste portioner chiagrød, jeg har lavet til dato. Nøøøj, hvor smager den godt. En cremet blød kold grød med syrlig skyr, sød pæremarmelade med ingefær og en knasende (og hurtig) müsli på toppen. Den er værd at rejse sig fra sengen en mandag for. Det er en væsentlig parameter herhjemme, når morgenerne bliver mørke og kolde.

Pærekage til morgenmad – ja tak!

I slutningen af sidste uge var jeg på farten, med sådan et glas her i rygsækken. Først til Sorø til møde, og derefter til København til en frokostaftale, sleepover og et event om morgenen – og så hjem til Odense igen. Chiagrøden var perfekt at have med på farten, for den skal bare blandes sammen aftenen før, og så lige toppes med lækkerier om morgenen, og så er det ellers bare med at smække den i rygsækken og afsted.

Jeg er sjældent sulten lige når jeg vågner, så for ikke at skulle alt for tidligt op, var det helt ideelt at spise morgenmad i toget i stedet for hjemme.

chiagroed a la pærekage med pærekompot og mysli

Spiser du morgenmad på farten? Prøv også andre typer af køleskabsgrød, som er nemme at have med i tasken. F.eks. versioner med kakao og appelsin, med kokos og bær eller med ingefærkaramel og kirsebær.

Find opskriften på chiagrød a la pærekage her:

chiagroed a la pærekage med pærekompot og mysli

Chiagrød a la pærekage

5 fra 2 stemmer
Antal: 1 person
Forberedelse5 minutter
Tilberedelse5 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Grød

Hurtig müsli

  • 1 tsk smør
  • 1 tsk honning
  • 1 spsk hasselnødder* ((eller mandler))
  • 2 spsk grovvalsede havregryn

Yderligere topping

Instruktioner

  • Aftenen før laves chiagrøden og den hurtige müsli
  • Chiagrøden laves som anvist i opskriften, mens müslien laves ved at smelte smør og honning sammen på en middel-varm pande, og dernæst tilsætte hasselnødder og havregryn
  • Rør rundt indtil müsliblandingen er gylden og lad den køle af på et bagepapir, så den kan blive sprød. Opbevar den i en tætlukket bøtte på køkkenbordet natten over. Du kan evt. lave en stor portion, så du har til flere dage.
  • Om morgenen hældes chiagrøden i et glas/en skål, og toppes med skyr, pærekompot og müsli

Noter

Fif: Den er rigtig god at have med på farten, hvis du ikke er sulten, når du vågner.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments