Ved en fejl er opskriften på havregrødsmuffins med banan blevet slettet fra bloggen. Derfor er dette simple indlæg lavet, således at de, som har savnet opskriften (og alle jer andre), igen har mulighed for at tilgå den.
Havregrødsmuffins med banan
3,41 fra 32 stemmer
Antal: 8 stk
Forberedelse10 minutter min
Tilberedelse25 minutter min
I alt35 minutter min
Ingredienser
Dej
- 3 dl havregryn ((grovvalsede eller finvalsede))
- ½ tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 nip salt
- 2 modne bananer
- 1 stor spsk nøddesmør ((mandelsmør, peanutbutter eller hasselnøddesmør))
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1-2 spsk appelsinsaft ((kan udelades))
- Evt. 1 tsk kanel
Top
- 1 tsk smør
- 1 tsk honning
- 35 g mandler
- 15 g sesamfrø ((eller en anden form for kerner/frø))
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Mos bananerne, og bland sammen med nøddesmør, mælk, æg og appelsinsaft
- Bland de våde ingredienser grundigt sammen med de tørre, og fordel dejen i 8 muffinforme
- Hak mandlerne groft, og smelt smør og honning sammen (det er hurtigst i mikrobølgeovn)
- Bland mandler og sesamfrø sammen med smør og honning, og fordel toppingen ud på de 8 muffins
- Bag dine muffins i ca. 25 min i den opvarmede ovn
- Lad dine muffins køle i muffinformen et øjeblik. Når du kan tage dem ud, uden at de falder fra hinanden placeres de på en rist, og køles yderligere
- De er aller bedst lune, men er også gode kolde! Server dem evt. med lidt yoghurt, skyr, karamel, bærkompot eller lign.
Noter
De er gode i 2-3 dage.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.