Sunde boller med juice pulp

{ Opskriften på sunde boller med juice pulp indeholder reklamelinks markeret med * }

sunde boller med juice pulp

Disse virkelig fine, lyserøde og sunde boller med juice pulp er enhver lille piges drøm (eller en voksens som er glad for lækre morgenboller eller ikke kan lide at smide mad ud). Lige meget hvem du er, så smager bollerne altså fantastisk. Bollerne bliver svampede i konsistensen, sprøde på toppen, og udgør en perfekt opskrift, hvis du ofte har pulp (juice rester) tilbage fra din saftpresser eller juicer!

Lyserøde boller lavet med pulp fra juice

Som jeg har nævnt før, så elsker jeg at starte mine morgener stille med en gåtur og god tid til at kredse om morgenmaden. I dag var ingen undtagelse. De fleste dage følges jeg med min søde veninde Signe på min daglige morgengåtur, men sjældent ender den ud i en luksus anretning som i dag. Oftest spiser jeg en simpel portion grød i mit eget selskab med en kop kaffe til. Nybagte sunde boller med juice pulp i godt selskab udgør dog en fortræffelig variation til de vante rammer. Det kunne jeg godt vænne mig til.

Foruden at være min veninde er Signe samtidig en studiekammerat, så vi nød godt af, at vi begge lige havde et par timer til at starte morgenen med hjemmebag inden forelæsning kl. 10-15. Jeg nappede en bolle med i madpakken, og det kan de altså også fint agere som.

sunde boller med juice pulp

Pulp i bagværk

At bruge pulp i boller er ikke rocket science, men det er virkelig et godt trick, hvis du vil mindske madspild og er glad for at juice. Jeg juicer på en Witt By Kuvings C9600 Slow Juicer*, som jeg er hamrende glad for. Hvis du ikke vil have markante smage (så som ingefær) i dine boller, men gerne i din juice, så juice først ingefæren til sidst og frasorter denne del af din pulp inden bagning.

Jeg har søgt mig frem til, at nettet rummer en del opskrifter med juicerester. Jeg er indtil videre stødt på alt fra pulp frikadeller til pulpmuffins, så det er bare at eksperimentere 😉 Du kan jo passende starte med denne opskrift!

Ps. De lyserøde boller vil også være super fine til en babyshower!

 

Find opskriften på sunde boller med juice pulp her:

sunde boller med juice pulp

Sunde boller med juice pulp

4,80 fra 5 stemmer
Antal: 9 boller
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid8 timer
I alt8 timer 25 minutter

Ingredienser

 • 15 g gær
 • 3 dl vand
 • 1 dl kærnemælk ((kan erstattes af et andet surmælksprodukt))
 • 1 spsk honning
 • 100 g juicepulp (f.eks. fra denne juice) ((kan erstattes af revet rødbede/gulerod))
 • 1 dl kerner ((jeg brugte halv/halv af græskarkerner og solsikkekerner))
 • 1,5 tsk groft salt
 • 200 g hvedemel
 • 150-200 g fuldkornsmel

Instruktioner

 • Med et piskeris (håndkraft) blandes vand og gær grundigt sammen til gæren er opløst.
 • Tilsæt kærnemælk, honning, juicepulp og kerner. Rør igen.
 • Mel tilsættes lidt efter lidt sammen med salt, så dejen til sidst får en konsistens som en tyk grød.
 • Blandingen sættes på køl natten over (enten med film eller låg over, så fugten holdes inden i skålen.
 • Om morgenen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft).
 • Bolledejen tages ud af køleskabet, og bollerne placeres på en bageplade. Det er nemmest hvis man gør former dem med to skeer. Efter hver bolle er formet og lagt på bagepladen kan man med fordel dyppe skeerne i en skål med vand, så dejen ikke klistrer så meget til skeerne. Drys evt. med lidt mel på bollerne, så de får looket som på billederne.
 • Bollerne bages i den forvarmede ovn i ca. 13-15 min til de er gyldne og lyder hule, når man banker på undersiden. Hold øje, alle ovne er forskellige.
 • Lad bollerne køle en smule af på en bagerist, inden de skæres over.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

 

sunde boller med juice pulp

{ Ps. Se lige hvor fin en farve dejen får! }

 

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram

Abonner
Giv besked om
3 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments