Dagens opskrift er hjemmelavede saftige nuggets med kylling. De sprøde nuggets er beklædt med en virkelig lækker marinade, pankorasp og sesamfrø, og så er de stegt på panden i godt med smør og olie. De smager fantastisk, så der er ingen vej uden om. Du trykkede dig ind på indlægget af en grund, så du er jo nærmest allerede halvvejs igang 😉
Hjemmelavede nuggets med urtecreme
Inden der opstår undren og koncept-forvirring, har jeg lige et par kommentarer at knytte til opskriften på nok de bedste nuggets med urtecreme:
Jeg forudsiger nemlig, at nogen kunne tænke: “Jamen Anna, du har jo en blog med morgenmad og brunch. Kan man godt spise nuggets til brunch?”
“Ja. Ja. JAAA. Altså JA.” Jeg har i hvert fald ingen skrupler med det – og de er også på menuen flere på flere brunch-steder rundt i Danmark. Det forstår jeg godt. Stik mig et glas friskpresset appelsinjuice, en skive rugbrød, en halv avocado og en skål nuggets, og så er min brunchlykke gjort. Måske endda i selskab med en appelsinsalat med mynte. Så spiller man altså i den helt store brunch-liga. Egentlig kan du bare stikke mig en skål nuggets med urtecreme. Så er jeg mere end tilfreds.
Sprøde nuggets med sesamfrø
Opskriften på hjemmelavede nuggets er inspireret af mine søde og dygtige veninde Julie, som blogger på Juliebruun.com. Jeg har fulgt Julie så længe, at jeg har lyst til at skrive “altid”. Jeg bruger ofte hendes hjemmeside ekstra meget i perioder, hvor aftensmaden føles som en sur pligt. Hun har nemlig mange gode jordnære retter som er både sunde, hurtige og børnevenlige. Sidstnævnte er praktisk, når man har en kræsen kæreste, haha!
Nå! Tilbage til min fortælling om de sprøde nuggets. Jeg så dem på hendes blog for en lille uges tid siden, og måtte simpelthen gøre hende kunsten efter. Urtecremen og sesamfrøene er godt nok mit påfund, men ellers har jeg taget udgangspunkt i hendes opskrift. Med et par twists… Jeg er altså ikke rigtig i stand til at følge en opskrift slavisk. Heldigvis blev denne version også sindssygt lækker – og så må jeg have Julies oprindelige version til gode. Det er altid godt at have en anledning til at spise nuggets igen 😉
Har du krydderurter til overs? Brug dem f.eks. i en urte-olie eller ovenpå morgenmadspizza.
Find opskriften på nuggets med urtecreme her:
Nuggets med urtecreme
Ingredienser
Marinade
- 2 fed hvidløg
- 1 stor tsk knust spidskommen
- ¼ tsk chiliflager ((eller lidt frisk chili))
- 1 spsk brun farin
- 1 tsk groft salt
- 1 nip peber
- ½ dl olivenolie
- ½ dl vand
- ¾ dl mel
- 2 spsk tomatpuré
Urtecreme
- 1 ½ dl creme fraiche
- 1/4-1/2 dl mayonnaise
- 3 dl friske krydderurter ((timian, persille))
- ¼ tsk sennep
- ½ tsk æblecidereddike
- Groft salt
Yderligere
- 400 g kylling inderfilet
- 1 dl panko rasp
- 1 dl sesamfrø
- Olie og smør til stegning ((eller en af delene))
Instruktioner
Marinade
- Pres hvidløgene og kom dem i en skål sammen med resten af ingredienserne til marinaden. Rør godt sammen.
- Vend kyllinge inderfiletterne grundigt i marinaden, så alle sider er dækket. Hvis du bruger kyllingebryst, skal disse skæres i stykker inden.
- Sæt skålen med kyllingen og marinaden i køleskabet. Gerne en time eller to, men ellers blot til urtecremen er færdig.
Urtecreme
- Lav urtecremen ved at blende alle ingredienser til en creme.
Nuggets
- Når marinaden er klar, hældes panko rasp og sesamfrø i en skål. Vend de marinerede kyllingestykker heri, så alle sider er dækket.
- Varm en pande op på middel-høj varme, og kom smør og olie på panden. Spar endelig ikke på mængden af fedtstof.
- Læg de panerede kyllingestykker på panden, og steg dem. Vend når de er gyldne/brune, og steg dem færdigt, til de er gyldne hele vejen rundt. Vær opmærksom på, at kyllingen skal være gennemstegt, men giv dem endelig ikke for meget. De skal gerne være sprøde udenpå og saftige indeni.
- Server de lune nuggets sammen med urtecremen.
Noter
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.