Opskriften på koldhævet brød med grød er udviklet i samarbejde med Finax.
Opskrift på koldhævet brød med grød rester
I dag skal det handle om noget lækkert. GRØD og BRØD nærmere bestemt – og de to komponenter i kombination i dette lækre koldhævede brød med grød. Førnævnte er navnet på Finax‘ kampagne, som jeg har udviklet opskriften til – sammen med bl.a. havregrødskage og havregrød med solsikke-mandelsmør. Kampagnen passer fuldstændig perfekt ind i bloggens univers (og til min mave). Især fordi det i denne opskrift indebærer mine to livretter: cremet grød og nybagt brød.
På den måde er jeg egentlig ikke så svær at stille tilfreds. Giv mig en skive af dette koldhævede brød med grød, og så er min morgen-lykke gjort.
Nemt og lækkert groft brød
At bruge resterne af morgengrøden i dette koldhævede brød er fuldstændig genialt. Nu skal jeg sige dig hvorfor, du skal bage det:
- Det giver dig mulighed for at udnytte resterne af morgengrøden, du ellers ville have smidt ud.
- Grød bidrager til et super svampet og dejligt brød, som holder sig fugtigt længe.
- Brødet er fyldt med fibre og fuldkorn, og er spækket med fuldkornsmel, frø og kerner fra Finax
- Det er nemt at lave, og kræver hverken røremaskine eller klistrede dej-fingre
Prøv også min opskrift på grødboller eller morgenbrød uden surdej.
Find opskriften på koldhævet brød med grød her:
Koldhævet brød med grød
Ingredienser
- 10 g gær
- 600 ml vand
- 1 stor tsk honning
- 200 g nedkølet grød ((kogt af 1 dl havregryn, 2 dl væske, 1 nip salt))
- 100 g Finax frø og kerner ((50g solsikkekerner, 30g hørfrø, 20g chiafrø))
- 1 spsk æblecidereddike
- 300 g fuldkornsmel
- 350 g hvedemel
- 1 spsk groft salt
Instruktioner
Aftenen før
- Rør gær sammen med vand, og tilsæt honning, grød, kerner/frø og æblecidereddike.
- Kom halvdelen af melet ned i skålen, og rør indtil der ikke er flere klumper. Tilsæt herefter resten af melet og salt
- Rør dejen sammen til den er sammenhængende, og kom herefter et låg på, og sæt skålen på køl i 8-12 timer.
Om morgenen
- Om morgenen tændes ovnen på 250 grader varmluft, og en bageplade placeres i midten af ovnen.
- Sæt dejen på køkkenbordet, imens ovnen varmer op.
- Når ovnen har været varm i 10 minutter, formes brødet.
- Kom lidt vand og mel på fingrene, og kom dejen ud på et bagepapir.
- Form dejen til et brød. Dejen er klistret, så tag løbende mel på fingrene.
- Hiv bagepapiret med brødet over på den varme bageplade, og placer den midt i ovnen. Kom 2 dl vand i bunden af ovnen (i bradepanden), så der dannes damp under bagningen.
- Bag brødet i 10 min på 250 grader varmluft, og skru herefter temperaturen ned til 200 grader varmluft.
- Brødet bages yderligere 30 min, til det er til det er gyldent og lyder hult, når du banker på det.
- Køl brødet af på en bagerist, og nyd det lunt.