Opskriften på sund havregrødskage er udviklet i samarbejde med Finax
Endelig lyder startskudet til offentliggørelsen af et samarbejde, jeg har glædet mig rigtig meget til at fortælle jer om. JEG ER TEAMET OP MED FINAX, og samarbejdet indledes af kampagnen GRØD OG BRØD, som pt. pryder forsiden af deres hjemmeside i selskab med undertegnedes ansigt. Det er lidt sjovt (og vildt fedt) at se sit arbejde (og ansigt) på den måde!
Mit bidrag til kampagnen består i al sin enkelthed af 7 lækre (og nemme) opskrifter, som jeg deler med jer i løbet af Januar og Februar. Det er tilladt at glæde sig allerede nu… siger jeg, som glæder mig til at dele dem!
Sund havregrødskage i samarbejde med Finax
Finax er en dansk producent af bl.a. mel, havregryn, brødblandinger, kerner og frø af høj kvalitet. Sidstnævnte er i fokus i mine opskrifter til kampagnen. Frø og kerner er nemlig eminente til at gøre morgenmaden sund og nærende, men også smagfuld og mættende. Flere af mine opskrifter bærer allerede præg af det standpunkt, bl.a. birchermüsli, klassisk chiagrød, kakaogranola og nu også denne havregrødskage.
Bagt grød a la havregrødskage
Foruden at have frø og kerner i centrum, så omhandler kampagnen også en god start på det nye år. God knows jeg har brug for det efter Decembers madorgie med (en tand for store mængder) karameller, sovs, julesmåkager og snacks. Jeg går ikke ind for slankekurer, men at blive mere frisk i hovedet og have mindre mavepine er kærkommen.
En sidste og vigtig ting min talestrøm skal omhandle, er havregrødskagen, som lidt er blevet negligeret i min fortælling om det nye samarbejde. Det fortjener den ikke, for sådan en havregrødskage som denne med bær i bunden og sprøde nødder og kerner på toppen, den fortjener kun anerkendelse. Havregrødskage smager fantastisk til morgenmad, og der er egentlig ikke så meget mere at sige, end “SÆT IGANG” på ægte Robinson manér.
Find opskriften på sund havregrødskage her:
Bagt havregrødkage / bagt grød
Ingredienser
Bund
- 350 g frosne bær ((jeg brugte blåbær))
Grøden
- 3 dl Finax havregryn ((evt. blanding af grovvalsede/finvalsede))
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljesukker
- ½ tsk kardemomme
- 1 nip salt
- 1 spsk mandelsmør ((eller anden nøddesmør))
- 2 dl mælk
- 2 modne bananer
- Evt. 2 finthakkede dadler ((kun hvis bananerne ikke er modne))
Kerneblanding
- 1 spsk honning
- 2 spsk smeltet smør
- 30 g mandler
- 20 g Finax økologiske hirseflager
- 50 g Finax økologiske græskarkerner
- 50 g Finax økologiske solsikkekerner
Servering
- Syrligt mælkeprodukt ((f.eks. skyr))
Instruktioner
- Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
- Smør en form på ca. 15×30 cm
- Kom de frosne bær i fadet
- Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
- Kom grøden ovenpå bærrene
- Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
- Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.
Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.