Skip to content
MENU
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
  • 2. januar 2019

Sund havregrødskage / bagt grød

Sund havregrødskage / bagt grød 1
Opskriften på sund havregrødskage er udviklet i samarbejde med Finax

sund havregrødskage bagt grød

Endelig lyder startskudet til offentliggørelsen af et samarbejde, jeg har glædet mig rigtig meget til at fortælle jer om. JEG ER TEAMET OP MED FINAX, og samarbejdet indledes af kampagnen GRØD OG BRØD, som pt. pryder forsiden af deres hjemmeside i selskab med undertegnedes ansigt. Det er lidt sjovt (og vildt fedt) at se sit arbejde (og ansigt) på den måde!

Mit bidrag til kampagnen består i al sin enkelthed af 7 lækre (og nemme) opskrifter, som jeg deler med jer i løbet af Januar og Februar. Det er tilladt at glæde sig allerede nu… siger jeg, som glæder mig til at dele dem!

Sund havregrødskage i samarbejde med Finax

Finax er en dansk producent af bl.a. mel, havregryn, brødblandinger, kerner og frø af høj kvalitet. Sidstnævnte er i fokus i mine opskrifter til kampagnen. Frø og kerner er nemlig eminente til at gøre morgenmaden sund og nærende, men også smagfuld og mættende. Flere af mine opskrifter bærer allerede præg af det standpunkt, bl.a. birchermüsli, klassisk chiagrød, kakaogranola og nu også denne havregrødskage.

  • sprød bagt grød med kerner
  • sprød bagt grød med kerner

Bagt grød a la havregrødskage

Foruden at have frø og kerner i centrum, så omhandler kampagnen også en god start på det nye år. God knows jeg har brug for det efter Decembers madorgie med (en tand for store mængder) karameller, sovs, julesmåkager og snacks. Jeg går ikke ind for slankekurer, men at blive mere frisk i hovedet og have mindre mavepine er kærkommen.

En sidste og vigtig ting min talestrøm skal omhandle, er havregrødskagen, som lidt er blevet negligeret i min fortælling om det nye samarbejde. Det fortjener den ikke, for sådan en havregrødskage som denne med bær i bunden og sprøde nødder og kerner på toppen, den fortjener kun anerkendelse. Havregrødskage smager fantastisk til morgenmad, og der er egentlig ikke så meget mere at sige, end “SÆT IGANG” på ægte Robinson manér.

sund havregrødskage bagt grød

Find opskriften på sund havregrødskage her:

Sund havregrødskage / bagt grød 2

Bagt havregrødkage / bagt grød

4,86 fra 7 stemmer
Antal: 6 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min
I alt45 min

Ingredienser

Bund

  • 350 g frosne bær ((jeg brugte blåbær))

Grøden

  • 3 dl Finax havregryn ((evt. blanding af grovvalsede/finvalsede))
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • 1 spsk mandelsmør ((eller anden nøddesmør))
  • 2 dl mælk
  • 2 modne bananer
  • Evt. 2 finthakkede dadler ((kun hvis bananerne ikke er modne))

Kerneblanding

  • 1 spsk honning
  • 2 spsk smeltet smør
  • 30 g mandler
  • 20 g Finax økologiske hirseflager
  • 50 g Finax økologiske græskarkerner
  • 50 g Finax økologiske solsikkekerner

Servering

  • Syrligt mælkeprodukt ((f.eks. skyr))

Instruktioner

  • Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn
  • Smør en form på ca. 15×30 cm
  • Kom de frosne bær i fadet
  • Bland grødens tørre ingredienser sammen med moste bananer og mælk
  • Kom grøden ovenpå bærrene
  • Smelt honning og smør sammen, og bland det sammen med mandler, flager og kerner
  • Kom kerneblandingen ovenpå grøden og bag den i 30-35 minutter til toppen er sprød og grøden er fast i konsistensen, men stadig har en ”grødet” midte.
Udskriv opskrift Gem på Pinterest
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.

Har du prøvet en af mine opskrifter? Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag #groedgrisen eller #grødgame på jeres billeder på instagram.

  • Klik for at komme til kommentarerne

læs også

Loading...

Havregrød med æblekompot, karamel og mandler

klatkager laver med havregrød - havregrødspandekager af rester

3 lækre måder at bruge havregrødsrester på

efterårsmorgenmad-knive-victorinox-opskrift-anmeldelse
Annonce

Efterårsmorgenmad og en snak om køkkenknive!

kold quinoagrød med kokos

Quinoagrød med kokos og bær

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

8 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Skriv en mail
  • Forside
  • Råvareindeks
  • Opskriftsindeks
  • Om Anna
  • Portfolie
  • Grød
  • Varm grød
  • Kold grød
  • Bagt grød
  • Pandekager & vafler
  • Bagværk
  • Topping
  • Smoothies & drikke
  • Brunch
  • Sødt
  • 10 favoritter
  • Blandet godt
  • Personligt
  • Guides
  • Anna anbefaler

Powered by Bloggerspace

© 2017 – 2023 Copyright Groedgrisen.dk

Luk menu
  • Forside
  • Opskrifter
    • Grød
      • Varm grød
      • Kold grød
      • Bagt grød
    • Pandekager & vafler
    • Bagværk
    • Topping
    • Smoothies & drikke
    • Brunchkomponenter
    • Sødt til morgenbordet
    • 10 favoritter
  • Opskriftsindeks
  • Blandet godt
    • Personlige indlæg
    • Guides
    • Anna anbefaler
  • Om Anna
    • Portfolio
Søg
Facebook Instagram Pinterest Envelope