Stegte champignon med vindruer

stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift

Ih ha… der er tryk på bachelorskrivningen (og projekt renovering af hjemmeside) pt., så jeg får ikke lavet så meget mad, som jeg gerne ville. Det har også betydet lidt færre opskrifter herinde, end jeg plejer at dele. Heldigvis er der jo allerede en lang række opskrifter, du passende kan starte med, inden du løber tør 😉 I skrivende stund er den nye hjemmeside heldigvis blevet færdig, og er blevet kickstartet med opskrifter på stegte asparges med pocheret æg, fuldkornsvafler med moccacreme, og nu også denne skønne opskrift på stegte champignon.

Stegte champignon med løg / ristede champignon

Opskriften på stegte champignoner er inspireret af min farmor, som ofte laver nogle lignende til os, når vi er ovre og besøge hende. Hun serverer dem gerne til steg og kartofler, og spæder gerne til med lidt mere fløde, så det bliver en form for champignonsovs. Det smager vidunderligt, og det fik mig til at tænke, at opskriften hørte til på bloggen. Så kan man jo selv bestemme om man vil spise den som tilbehør til brunch eller komme lidt ekstra fløde i og bruge dem som sovs til aftensmaden 😉

stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift
stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift
stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift

Stegte champignon med fløde

Det er faktisk først indenfor det sidste år, at jeg sådan rigtig er begyndt at spise champignon. Jeg har altid været vild med smagen, men det er først nu, at jeg kan tolerere konsistensen. Jeg synes stadig godt, at de kan være lidt uappetitlige, hvis de er helt bløde i dybet af en gryderet. Jeg er til gengæld helt pjattet med champignon, når blot de steges hårdt til de er gyldne.

Kombinationen af de søde vindruer og løg, umami fra champignonen, den dejlige smag af frisk timian og den cremede konsistens fra fløden er vildt lækker, og er virkelig bare en genial ret som tilbehør til alt muligt forskelligt mad.

Er du vild med champignon? Prøv også: kartoffelpizza med rosmarin og mascarpone, æggekage med grøntsager og morgenmadspizza med æg.

stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift

Find opskriften på stegte champignon her:

stegte-champignon-med-vindruer-timian-floede-loeg-opskrift

Stegte champignon

4,25 fra 12 stemmer
Antal: 1 skål
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse10 minutter
I alt20 minutter

Ingredienser

  • 20 g smør
  • 2 løg
  • 200 g champignon
  • 300 g vindruer
  • 3 spsk piskefløde
  • Groft peber
  • Havsalt
  • Frisk timian

Instruktioner

  • Rens grønsagerne, hak løgene groft, og skær champignonerne i kvarte.
  • Opvarm en stor pande på høj varme og smelt smøren.
  • Kom de grofthakkede løg på panden – og husk at rør i blandingen løbende. Steg til de er gennemsigtige og læg dem herefter til side på en tallerken.
  • Kom champignonerne på den varme pande og steg til de er gyldent brune sammen med lidt peber (gerne groft).
  • Kom løgene tilbage i panden sammen med vindruerne og skru ned på middel varme. Lad det stå et par minutter, så det bliver varmt.
  • Hæld fløden ved og lad den koge ind i et minut eller to.
  • Smag til med havsalt og evt. lidt ekstra peber, samt frisk timian.
Har du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @groedgrisen eller #groedgrisen på dine billeder på instagram.
Abonner
Giv besked om
2 Comments
Nyeste
Ældste
Inline Feedbacks
View all comments